ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος για μέτρα κορωνοϊου : Όσα μέτρα και να ληφθούν στο τέλος θα κριθούν από το αποτέλεσμα

Σιζόπουλος για μέτρα κορωνοϊου : Όσα μέτρα και να ληφθούν στο τέλος θα κριθούν από το αποτέλεσμα

Όσα μέτρα και να ληφθούν στο τέλος θα κριθούν από το αποτέλεσμα το οποίο θα επιφέρουν, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ερωτηθείς, μετά από συνάντηση με την ΚΕΔΙΠΕΣ, κατά πόσον τα χθεσινά (4/11) μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση ικανοποιούν την ΕΔΕΚ.

«Η εξαγγελία των χθεσινών υγειονομικών μέτρων από την πλευρά της Κυβέρνησης στην ουσία δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς», είπε.

Ο πρώτος προβληματισμός, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι γιατί τα ίδια μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν εδώ και δύο εβδομάδες στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου δεν είχαν ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος και ουσιαστικά αποτελέσματα; Γιατί η επέκταση τους σε ολόκληρη την Κύπρο να προσδοκεί κάποιος ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα»;

«Όμως η πραγματικότητα είναι ότι όσα μέτρα και να ληφθούν στο τέλος θα κριθούν από το αποτέλεσμα το οποίο θα επιφέρουν», πρόσθεσε.

Η ΕΔΕΚ, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, έχει να υποδείξει δύο πράγματα.

Το πρώτο, ανέφερε, «να καλέσουμε για ακόμη μια φορά τους πολίτες, ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι και ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί πρέπει να περιοριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα, για να περιοριστούν οι κοινωνικές και οι οικονομικές επιπτώσεις στον λαό». Το δεύτερο, συνέχισε, «με αυτή την ευκαιρία, θα θέλαμε στο πλαίσιο της διαφάνειας οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι αδειοδοτημένες εταιρίες οι οποίες εισαγάγουν τα συγκεκριμένα τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού και ποιο είναι το πραγματικό κόστος για το κάθε τεστ».

«Γιατί εδώ εκτιμούμε ότι ενδεχομένως να υπάρχει όχι απλά διασπάθιση χρήματος, αλλά μια μεγάλη επιβάρυνση των πολιτών για να προχωρούν στους ατομικούς ελέγχους σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης και της διάδοσης της πανδημίας», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι χρειάζεται από όλους προσοχή, αλλά από την πλευρά της Κυβέρνησης «εκτιμούμε ότι χρειάζεται όχι απλά αποφασιστικότητα για την υιοθέτηση μέτρων, αλλά και σωστή εφαρμογή των μέτρων γιατί πολλές φορές έχουμε μέχρι σήμερα διαπιστώσει ότι κατά τα άλλα σωστά μέτρα τα οποία υιοθετήθηκαν, δεν εφαρμόστηκαν σωστά με αποτέλεσμα να μην έχουμε και το αναμενόμενο αποτέλεσμα».

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top