ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενώπιον του επ. δικαστηρίου Πάφου η υπόθεση διακίνησης 131 παράνομων μεταναστών

Ενώπιον του επ. δικαστηρίου Πάφου η υπόθεση διακίνησης 131 παράνομων μεταναστών

Κατόπιν της αναπομπής της υπόθεσης διακίνησης 131 παράνομων  μεταναστών από το Κακουργιοδικείο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου επιλήφθηκε της υπόθεσης και ειδικά του θέματος της περαιτέρω κράτησης των κατηγορουμένων , μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης τους. 

Το θέμα αυτό τέθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης όλων των κατηγορουμένων, δικηγόρος Χρίστος Δημητρίου για τον 1ο κατηγορούμενο, δικηγόρος Γεώργιος Πίτρος για τον 2ο κατηγορούμενο, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου για τον 3ο και 5ο  κατηγορούμενο και η ποινικολόγος Δρ. Άρτεμις Σαββίδου για τον 4ο κατηγορούμενο, οι οποίοι  ζήτησαν από το Δικαστήριο, όπως οι πελάτες τους αφεθούν ελεύθεροι με όρους, δεδομένου του γεγονότος ότι η υπόθεση αναπέμφθηκε από το Κακουργιοδικείο Πάφου στο Επαρχιακό και διότι  μέχρι στιγμής έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος κράτησης τους.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής επέμενε στο αίτημα για κράτηση των κατηγορουμένων.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου  αφού άκουσε τις αγορεύσεις όλων των πλευρών επιφύλαξε την απόφαση του για την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου του 2020 στις 10:00 το πρωί για να αποφασίσει κατά πόσο θα κρατηθούν μέχρι την δίκη τους και να δοθεί ανάλογα με την απόφαση ημερομηνία για δίκη.  

Σημειώνεται πως η αναπομπή από το Κακουργιοδικείο Πάφου,  στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, έγινε μετά από απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα.

Οι  πέντε φερόμενοι διακινητές των 131 παράτυπων μεταναστών, αφίχθηκαν με πλοιάριο στις 4 Νοεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Χρυσοχούς. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου τούς είχε παραπέμψει σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 20 Νοεμβρίου ωστόσο στην συνέχεια ακολούθησε η αναπομπή της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου. 

Στην υπόθεση, όπως αναφέρθηκε, αναμένεται να καταθέσουν 40 περίπου μάρτυρες κατηγορίας. Τα πέντε πρόσωπα, ηλικίας 53χρονος (1ος κατηγορούμενος ), 43χρονος (2ος κατηγορούμενος), 25χρονος (3ος κατηγορούμενος), 49χρονος (4ος κατηγορούμενος) και 38χρονος (5ος κατηγορούμενος), έχουν κατηγορηθεί και απήντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. 

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι πέντε  είναι αυτά της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής, σε υπήκοο τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, συνδρομή και βοήθεια σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης, μεταφορά προσώπων δια υδάτινης οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, τα δύο πρόσωπα εκ των πέντε, ηλικίας 43 και 53 ετών, εντοπίστηκαν σε ταχύπλοο που καταδιώχθηκε στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας. Οι ισχυρισμοί τους, είχαν αντιφάσεις και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα είχαν αναφέρει, ότι είχαν μεταβεί για ψάρεμα τόνου, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δεν ήταν η περίοδος ψαρέματος τόνου.

Ακολούθησε η σύλληψη του 38χρονου ιδιοκτήτη του φουσκωτού ταχύπλοου, κατοίκου Λεμεσού, ο οποίος ανέφερε στο Δικαστήριο πως μετέφερε το ταχύπλοο του στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας και πως το είχε δώσει σε ένα από τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν ως διακινητές,  με σκοπό την πώληση του.

Επίσης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 49χρονος και 25χρονος, μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε εναντίον τους, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Στο σκάφος επέβαιναν 131 άτομα εκ των οποίων 118 άντρες,  5 γυναίκες και 8 ανήλικοι. Όπως κατέθεσαν στην Αστυνομία κατέβαλαν περίπου 2.000 δολάρια έκαστος για τη μεταφορά τους.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top