ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Γιούνκερ προς Ακιντζί – «Η συμφωνία θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων αλλά και προς όφελος της ΕΕ»

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Γιούνκερ προς Ακιντζί – «Η συμφωνία θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων αλλά και προς όφελος της ΕΕ»

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε χθες με αξιωματούχους της Κομισιόν και της ΕΕ γενικότερα και, όπως έγινε γνωστό, του επιδόθηκε συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη νίκη του.

Στα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι ο Ακιντζί συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυντης Περιφερειακής Πολιτικής της Κομισιόν Walter Deffaa, την επικεφαλής της ομάδας δράσης για τους Τ/κ Michaela Di Bucci, τη Διευθύντρια του Γραφείου Υποστήριξης της ΕΕ Alesandra Viezzer και την Διευθύντρια Επιχείρησης Εργου Michaela Foresti.

Μετά τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις αλλά εκδόθηκε ανακοίνωση από την "προεδρία", στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Deffaa επέδωσε στον Ακιντζί συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο τηλεγράφημα, ο Γιούνκερ εκφράζει ικανοποίηση για την νίκη του Ακιντζί και τη θέλησή του για λύση. Τόνισε ακόμη ότι είναι σημαντικό ότι οι συνομιλίες επαναρχίζουν το συντομότερο. Ακόμη ο Γιούνκερ επεσήμανε ότι μια συμφωνία θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο αλλά και προς όφελος της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ακόμη στην επιστολή του, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ότι οι Τ/κ είναι πολίτες της ΕΕ και πρέπει να έχουν οφέλη από αυτό το γεγονός.

Ο Ακιντζί δήλωσε στη συνάντηση ότι εργάζεται ώστε οι Τ/κ να έχουν μια θέση στην ΕΕ και να έχουν δικαιώματα, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να γίνει σύντομα. Σημείωσε ακόμη ότι  οι Τ/κ δρουν με γνώμονα ότι η θέση τους είναι εντός της ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top