ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Γιούνκερ προς Ακιντζί – «Η συμφωνία θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων αλλά και προς όφελος της ΕΕ»

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Γιούνκερ προς Ακιντζί – «Η συμφωνία θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων αλλά και προς όφελος της ΕΕ»

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε χθες με αξιωματούχους της Κομισιόν και της ΕΕ γενικότερα και, όπως έγινε γνωστό, του επιδόθηκε συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη νίκη του.

Στα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι ο Ακιντζί συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυντης Περιφερειακής Πολιτικής της Κομισιόν Walter Deffaa, την επικεφαλής της ομάδας δράσης για τους Τ/κ Michaela Di Bucci, τη Διευθύντρια του Γραφείου Υποστήριξης της ΕΕ Alesandra Viezzer και την Διευθύντρια Επιχείρησης Εργου Michaela Foresti.

Μετά τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις αλλά εκδόθηκε ανακοίνωση από την "προεδρία", στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Deffaa επέδωσε στον Ακιντζί συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο τηλεγράφημα, ο Γιούνκερ εκφράζει ικανοποίηση για την νίκη του Ακιντζί και τη θέλησή του για λύση. Τόνισε ακόμη ότι είναι σημαντικό ότι οι συνομιλίες επαναρχίζουν το συντομότερο. Ακόμη ο Γιούνκερ επεσήμανε ότι μια συμφωνία θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο αλλά και προς όφελος της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ακόμη στην επιστολή του, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ότι οι Τ/κ είναι πολίτες της ΕΕ και πρέπει να έχουν οφέλη από αυτό το γεγονός.

Ο Ακιντζί δήλωσε στη συνάντηση ότι εργάζεται ώστε οι Τ/κ να έχουν μια θέση στην ΕΕ και να έχουν δικαιώματα, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να γίνει σύντομα. Σημείωσε ακόμη ότι  οι Τ/κ δρουν με γνώμονα ότι η θέση τους είναι εντός της ΕΕ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top