ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Συγκάλεσε νέα σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη διαφθορά

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Συγκάλεσε νέα σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη διαφθορά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης με οργανωμένα σύνολα ελέγχου κατά της διαφθοράς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα (09/11) στις 10:15 το πρωί.

Σημειώνουμε πως είχε ανακοινωθεί ότι θα ακολουθούσαν και άλλες συναντήσεις, τόσο με οργανωμένα σύνολα όσο και με πολιτικούς αξιωματούχους.

Υπενθυμίζουμε πως ο ΠτΔ την περασμένη βδομάδα προανήγγειλε μέτρα για πάταξη της διαφθοράς, σημειώνοντας πως θα ήθελε να διαβεβαιώσει τον κυπριακό λαό, ακριβώς εισπράττοντας αυτό το αίσθημα αγανάκτησης, πως «δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, όπου ιδεολογικά και αν ανήκει».

Έκανε επίσης λόγο για την έκθεση Καλογήρου και τα κενά που εντοπίστηκαν.

Παράλληλα, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου τη Δευτέρα στο Προεδρικό, συζήτησαν θέματα που εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με την πάταξη της διαφθοράς, τις εκθέσεις της Επιτροπής Greco του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και τις μεταρρυθμίσεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE