Οι Αρμένιοι επιβεβαιώνουν την απώλεια της πόλης Σούσα

Οι Αρμένιοι επιβεβαιώνουν την απώλεια της πόλης Σούσα

Οι αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα και οι αζερικές δυνάμεις πλησιάζουν στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ηγέτη του θύλακα.


Οι Αζέροι βγήκαν στους δρόμους του Μπακού χθες για να γιορτάσουν μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ πως οι δυνάμεις της χώρας του κατέλαβαν τη Σούσα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα, όμως Αρμένιοι αξιωματούχοι διέψευσαν ότι η πόλη κατελήφθη.

Ωστόσο αυτό άλλαξε σήμερα.

Ο Βαχράμ Πογκοσιάν, εκπρόσωπος του Αρμένιου ηγέτη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ότι «μια αλυσίδα κακοτυχιών ακολουθεί και η πόλη Σούσι δεν τελεί υπό τον έλεγχό μας. Θα πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας καθώς ο εχθρός είναι κοντά στο Στεπανακέρτ (την πρωτεύουσα)».

Οι Αρμένιοι αποκαλούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα Σούσι, ενώ οι Αζέροι την αποκαλούν Σούσα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE