ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα μέτρα που κλειδώνουν έχουν άρωμα... Ελλάδας - Υγειονομικές ζώνες υψηλού κινδύνου, χώροι εστίασης και σχολεία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα μέτρα που κλειδώνουν έχουν άρωμα... Ελλάδας - Υγειονομικές ζώνες υψηλού κινδύνου, χώροι εστίασης και σχολεία

Άρωμα Ελλάδας αναμένεται να έχουν τα μέτρα που θα 'κλειδώσουν' στο αποψινό (Τετάρτη 11/11) Υπουργικό Συμβούλιο και θ'ανακοινωθούν μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στις 20:30. 

Με όσα έχουμε καταφέρει να αποκωδικοποιήσουμε οι πρώτοι που δυστυχώς θα κληθούν να 'πληρώσουν τη νύφη' θα είναι φυσικά Λεμεσιανοί και Πάφιοι. Αφενός η κακή επιδημιολογική εικόνα και η σωρεία κρουσμάτων που προέρχεται από τις δύο αυτές επαρχίες, αφετέρου οι δηλώσεις μελών της επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας ότι θα έπρεπε ήδη από το προηγούμενο πακέτο μέτρων να έχουν αυστηροποιηθεί οι κανόνες σε αυτές τις περιοχές κάνουν αναπόφευκτο το εν λόγω σενάριο.

Πρώτοι χώροι που "στοχοποιούνται" είναι οι χώροι εστίασης που είτε θα κλείσουν εντελώς, είτε θα υπάρξει δραστική μείωση στο κοινό που μπορούν να φιλοξενήσουν και να εξυπηρετήσουν ενώ στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και οι αποφάσεις που αφορούν επιχειρήσεις με μεγάλο συγχρωτισμό (θέατρα, σινεμά κτλ). Η δυσκολότερη απόφαση σε Λεμεσό και Πάφο έγκειται στο κλείσιμο ή όχι των σχολείων αφού δυστυχώς και στις σχολικές μονάδες έχουν εμφανιστεί πάρα πολλά επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Μάλιστα ο λόγος που χρησιμοποιήσαμε τον τίτλο 'μέτρα με άρωμα Ελλάδας' αφορά τον διαχωρισμό επί της ουσίας της Κύπρου σε 2 υγειονομικές ζώνες 1)Λεμεσό και Πάφο και 2)Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστος με την πρώτη να θεωρείται υψηλού κινδύνου και να ενδέχεται η λήψη απόφασης για απαγόρευση διακίνησης από και προς την επαρχία τους.

Όσον αφορά τα παγκύπρια μέτρα και τις υπόλοιπες επαρχίες αναμένεται τα μέτρα να μας πάρουν... ξώφαλτσα. Πέραν του ακραίου σεναρίου που αφορά κλείσιμο όλων των χώρων εστίασης, παιδότοπων, γυμναστηρίων που φαίνεται με τα όσα έχουμε συγκεντρώσει πολύ απομακρυσμένο αναμένεται να τεθούν περιορισμοί σε χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός ή επαναλαμβανόμενη διασπορά.

Πάρτι, γάμοι και βαφτίσεις θα έχουν εκ νέου περιορισμούς και μείωση του μέγιστου αριθμού προσκεκλημένων ενώ το ίδιο πιθανότατα θα ισχύσει και για τους χώρους εστίασης. Από τα σκληρότερα μέτρα ίσως δεν γλυτώσουν και οι -στην πλειοψηφία τους- αθλητικές εξωσχολικές δραστηριότητες ενώ όπως αναφέραμε προηγουμένως ενδέχεται να απαγορευτεί η μετάβαση στη ζώνη υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top