ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνεχίζεται η καθοδική τάση των νέων κρουσμάτων στο Βέλγιο - Ρεκόρ θανάτων

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνεχίζεται η καθοδική τάση των νέων κρουσμάτων στο Βέλγιο - Ρεκόρ θανάτων

Συνεχίζεται η καθοδική τάση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Βέλγιο, καθώς μεταξύ 1 και 7 Νοεμβρίου, ο ημερήσιος μέσος όρος μολύνσεων ανέρχεται σε 7.834, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Επιστημονικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Sciensano (όταν χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 8.260). Πρόκειται για μείωση της τάξης του 46%.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι 507.475 ενώ το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν κρούσματα 4.293.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που αναλογεί σε 100.000 κατοίκους είναι πλέον 1.361,9 (-11%) σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ το ποσοστό των θετικών τεστ επί του συνόλου των τεστ που διενεργούνται σε επίπεδο επικράτειας συνεχίζει να είναι υψηλό, ήτοι 24,1%, αλλά και αυτό εμφανίζει πτώση (-4,8%).

Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού (Rt) στο Βέλγιο, ο οποίος εμφανίζει συνεχή πτώση από τις 23 Οκτωβρίου και μετά, είναι 0.84. Από τη στιγμή που ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι μικρότερος της μονάδας, η κυκλοφορία του ο ιού στον γενικό πληθυσμό δεν αυξάνεται.

Ο αριθμός των εισαγωγών συνεχίζει, επίσης, να κινείται καθοδικά, με τον ημερήσιο μέσο όρο να είναι στις 535,9 κατά το ως άνω χρονικό διάστημα (-23%). Σήμερα νοσηλεύονται 7.058 (-2%), εκ των οποίων οι 1.470 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 881 διασωληνωμένοι.

Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου που ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ καταγράφει πτώση – παρά το γεγονός ότι χτες έγιναν 609 εισαγωγές.

Εξιτήριο από τα νοσοκομεία της χώρας πήραν χθες 708 άνθρωποι, ενώ από την αρχή της πανδημίας ο αντίστοιχος αριθμός είναι 30.518.

Μέχρι στιγμής η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13.561 ανθρώπους στο Βέλγιο (6.123 θάνατοι στη Φλάνδρα, 5.068 στη Βαλλονία και 2.025 στις Βρυξέλλες).

Κατά μέσο όρο 190 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία εβδομάδα, αριθμός αυξημένος κατά 35% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο. Χθες έχασαν τη ζωή τους 345 άτομα λόγω κορωνοϊού - αριθμός ρεκόρ.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης 5,3 εκ. τεστ έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, ενώ ανά ημέρα γίνονται κατά μέσο όρο 38.368 τεστ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top