ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Mediterranean Hospital: Ακολουθούνται αυστηρά τα Πρωτόκολλα

Mediterranean Hospital: Ακολουθούνται αυστηρά τα Πρωτόκολλα

Απαντητική επιστολή προς τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, απέστειλε το The Mediterranean Hospital of Cyprus, σε σχέση με τα θετικά κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στο νοσηλευτήριο, διαβεβαιώνοντας ότι η Διοίκηση του Νοσηλευτηρίου ακολουθεί αυστηρά τα εκάστοτε Πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και δρα άμεσα σε κάθε περίπτωση, με γνώμονα τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

 

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, το συγκεκριμένο νοσηλευτήριο είχε λάβει στις 9 Νοεμβρίου επιστολή από τις Ιατρικές Υπηρεσίες, με αφορμή τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων στους κόλπους του, με την οποία προειδοποιείτο πως αν δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους θα λάβει Διάταγμα Αναστολής της Λειτουργίας του.

Επί των σημείων της απαντητικής επιστολής του, το Mediterranean Hospital παραθέτει επεξηγήσεις και απαντήσεις, καθώς και τις ενέργειες που έχει ακολουθήσει, μετά από τον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων εντός νοσηλευτηρίου, σημειώνοντας ότι οι Ιατρικές Υπηρεσίες θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού την αιτία του δεύτερου κύκλου πανδημίας στην Κύπρο.

Διαβεβαιώνει ότι στο Νοσηλευτήριο ακολουθούνται αυστηρά προληπτικά μέτρα, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό των όποιων κρουσμάτων παρουσιάζονται, σημειώνοντας ότι με την πρακτική αυτή που ακολουθούν, θα ανέμεναν οι Ιατρικές Υπηρεσίες να επικροτήσουν την πρακτική τους και όχι να δίδουν προειδοποίηση για αναστολή εργασιών.

«Έχουμε λάβει την επιστολή σας ημερομηνίας 9 Νοεμβρίου 2020 για το πιο πάνω θέμα, της οποίας το περιεχόμενο και το ύφος μάς προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, δεδομένου ότι το Νοσοκομείο μας από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει τις προσπάθειες του κράτους σε αυτή την πανδημία και όχι μόνο.

Αντί να μας συγχαρείτε για τα έντονα προληπτικά μέτρα που έχουμε λάβει στο Νοσοκομείο και για τον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων προστατεύοντας τη Δημόσια Υγεία, μάς στέλνετε επιστολή με παραινετικό ύφος, μάς προειδοποιείτε ότι εάν δεν συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας (που δεν πρόκειται για κάτι που δεν κάνουμε ήδη) θα μας στείλετε Διάταγμα Αναστολής της Λειτουργίας του νοσηλευτηρίου μας», αναφέρει το Mediterranean Hospital στην επιτολή του.

Όπως διαβεβαιώνει στο Νοσηλευτήριο ακολουθούνται αυστηρά μέτρα, πολύ πιο πριν, ανακοινωθούν τα μέτρα μέσω διαταγμάτων, ενώ παράλληλα διερωτάται εάν η έκπληξη που εκφράζουν οι Ιατρικές Υπηρεσίες στην επιστολή τους «προκαλείται από το γεγονός ότι δίδουμε την αληθινή εικόνα στο Νοσοκομείο μας, σε μία εποχή με τριψήφια νέα θετικά κρούσματα καθημερινά και σε ένα νοσοκομείο στην Λεμεσό, με πέραν των 500 απασχολούμενων και εκατοντάδων ασθενών, που το επισκέπτονται.

«Έχετε διερωτηθεί εάν τα υπό αναφορά θετικά κρούσματα και η εκτεταμένη διασπορά στο Νοσηλευτήριο μας, όπως αναφέρατε στην επιστολή σας, προέρχονται από την διασπορά του ιού στην Κοινότητα;», συνεχίζει.

Σε σχέση με τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί, το Mediterranean Hospital αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι έχει κάνει ήδη σχολαστική ιχνηλάτηση των στενών επαφών από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του εκάστοτε θετικού κρούσματος και έχει διαβαθμίσει τις επαφές στις 3 κατηγορίες σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ενώ όλα τα πιο πάνω άτομα βρίσκονται προληπτικά σε περιορισμό εκτός χώρου εργασίας για 7 ημέρες μετά από οδηγία της Διοίκησης.

Στο μεταξύ, προσθέτει πριν την επαναφορά τους στην εργασία (7η μέρα περιορισμού) θα γίνει επαναληπτικό PCR Test και θα επανέλθουν στην εργασία την 8η μέρα εφόσον έχουν αρνητικό PCR Test.

Επίσης, σημειώνει ότι σε όλους τους αναφερόμενους χώρους/Τμήματα έχουν διενεργηθεί απολυμάνσεις σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενώ λόγω της φύσης της εργασίας, το Νοσοκομείο έχει διενεργήσει RT PCR σε όλο το Τμήμα καθαριότητας, καθώς πρόκειται για άτομα που διακινούνται στους χώρους.

Εξάλλου, αναφέρει ότι για το Χειρουργικό Τμήμα έγινε RT-PCR στα άτομα που δόθηκαν ως επαφές του κρούσματος, ενώ έχουν απομακρυνθεί και απομονωθεί όλες οι στενές επαφές των κρουσμάτων με σαφείς οδηγίες από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσηλευτηρίου μας με βάση τα Πρωτόκολλα και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Διατηρούμε μία επιφύλαξη για την πιστή τήρηση του αυτοπεριορισμού εφόσον η Κοινότητα δεν βρίσκεται σε Lockdown.

Επιπλέον, διαβεβαιώνει ότι από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του εκάστοτε θετικού κρούσματος έχουν ιχνηλατήσει ενδονοσοκομειακά τις επαφές και άμεσα είχαν προχωρήσει με εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR, ενώ επισυνάπτει στην επιστολή τα αποτελέσματα των στενών επαφών που είχαν δηλωθεί από το κάθε κρούσμα.

Σε σχέση με το προσωπικό, αναφέρει πως έχουν γίνει οι αναγκαίες συστάσεις στο προσωπικό καλώντας τους εργαζομένους να αποφεύγουν τις συναθροίσεις., ωστόσο, σημειώνει ότι το Νοσηλευτήριο δεν μπορεί να ελέγξει κανένα εργαζόμενο, μετά το πέρας της εργασίας του.

Το Mediterranean Hospital θεωρεί πως οι Ιατρικές Υπηρεσίες πρέπει να αναζητήσουν αλλού την αιτία του δεύτερου κύκλου πανδημίας στην Κύπρο, σημειώνοντας γι’ αυτό είχε προειδοποιήσει εγκαίρως.

Εξηγεί ότι όταν συμμετείχε στη διενέργεια των εξετάσεων RT-PCR στα αεροδρόμια με άλλο ένα Εργαστήριο, ο Υπουργός Μεταφορών ζητούσε να εκδίδουν αποτελέσματα μοριακών εξετάσεων PCR σε 1,5 ώρα από τη δειγματοληψία, τη στιγμή που παγκοσμίως δεν υπήρχε μηχάνημα που να μπορεί να ολοκληρώσει την εξέταση σε λιγότερο από 3,5 ώρες.

«Τότε είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας και τις ανησυχίες μας για την πρακτική που απαιτείτο να ακολουθήσουμε, διαχωρίζοντας τη θέση μας με γνώμονα πάντοτε τις συνέπειες στη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας. Εάν την τότε περίοδο τα αμφιβόλως θετικά αποτελέσματα τα αναφέραμε όλοι ως θετικά και όχι ως αρνητικά, ίσως να μην φτάναμε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα», αναφέρει.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top