ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφτασε στο Βαρώσι ο Ταγίπ Ερντογάν

Εφτασε στο Βαρώσι ο Ταγίπ Ερντογάν

Πριν λίγο έφτασε στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου ο Τούρκος Πρόεδρος με τη συνοδεία του και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τ/κ ΜΜΕ, ο χώρος στον οποίο έφτασε ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η Λεωφόρος Κέννεντι κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται τα τουριστικά καταλύματα Σερενίσιμα και Joulia house, από τις οροφές των οποίων έχουν κρεμάσει κατά μήκος των κτιρίων  σημαίες της Τουρκίας, του ψευδοκράτους, του «δήμου» Αμμοχώστου,, του τουρκικού Δήμου Ικονίου και του TOKI.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατευθύνθηκε υπό βροχή στο λευκό σπίτι – κιόσκι που κατασκευάστηκε στην παραθαλάσσια περιοχή ενώ δίπλα είναι ο χώρος του πικνίκ.
 
Αρκετός κόσμος υπό βροχή τον υποδέχθηκε στην είσοδο της περιοχής του Βαρωσίου που άνοιξε, ενώ υπάρχουν πολλοί λειτουργοί του Τύπου.
 
Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται επιτόπου στο Βαρώσι μεταδίδουν ότι η βροχή είναι έντονη και δεν μπορούν να πλησιάσουν τον χώρο όπου θα καθίσουν ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Τ/κ ηγέτης. Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν «πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε». 

Στα κατεχόμενα μέσω του παράνομου αεροδρομίου έφτασε λίγο μετά τις 12 ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε, συμμετέχει στα προκλητικά πανηγύρια για τη μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, στρατιωτική παρέλαση, ενώ θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορωνοϊου στην κατεχόμενη Λευκωσία. 

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, ανέφερε πως «τα γεγονότα των τελευταίων 43 ετών αποκάλυψαν ότι η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή στην Κύπρο λόγω της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς. Τώρα, η λύση που βασίζεται στην κυριαρχία της ισότητας, δηλαδή η λύση δύο κρατών, πρέπει να έρθει στο τραπέζι».

Θέλοντας, μάλιστα, να προσδώσει έναν θριαμβευτικό χαρακτήρα στην επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, ο Ερντογάν θα συνοδεύεται από πλειάδα υπουργών του, αγνοώντας επιδεικτικά τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή για την επανέναρξη των συνομιλιών με ζητούμενο την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Από τις 11.30 έχει απαγορευθεί η είσοδος σε πολίτες, ενώ για τους λειτουργούς του Τύπου γίνεται αυστηρός έλεγχος και ζητούνται ταυτότητες, αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα τεστ PCR.
 
Σε όσους επιτρέπεται η είσοδος σήμερα στην περιφραγμένη πόλη της Αμμόχωστου διανέμονται ειδικές μάσκες από τους «αστυνομικούς» στο σημείο εισόδου.

Στο συγκρότημα διαμερισμάτων Σερενίσιμα έχουν τοποθετήσει από την οροφή τις σημαίες της Τουρκίας, του ψευδοκράτους, του "δήμου" Αμμόχωστου, του TOKI (Διεύθυνση Οικιστικής Ανάπτυξης Τουρκίας, Housing Development Administration of Turkey) και του τουρκικού Δήμου Ικονίου. Στη θάλασσα, ανοικτά του Βαρωσίου, υπάρχει μια φρεγάτα και πλοίο της ακτοφυλακής.

Οι δημοσιογράφοι και λειτουργοί του Τύπου έχουν τοποθετηθεί σε ειδικό σημείο απέναντι από εκεί όπου θα βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος και η συνοδεία του, στη λεωφόρο Κένεντι, στο ύψος του συγκροτήματος διαμερισμάτων Σερενίσιμα.

Κήρυξαν παράνομη τη διαμαρτυρία εναντίον του

Τηλεφώνημα από τον «αστυνομικό διευθυντή» Λευκωσίας δέχθηκαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν, με το οποίο ενημερώθηκαν προφορικά ότι η εκδήλωση θεωρείται παράνομη.
 
Αυτό ανάφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αμπτντουλάχ Κορκμαζχάν της «Αριστερής  Κίνησης» ανακοινώνοντας ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Η εκδήλωση αρχίζει στις 14.00 με συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο της κατεχόμενης Λευκωσίας και στη συνέχεια πορεία μέχρι τη «βουλή», που βρίσκεται απέναντι από την τουρκική «πρεσβεία» και έχει τίτλο «Αυτοί στο μαγκάλι, εμείς στην αλάνα» (Onlar Mangala, Biz Alana).
 
Στην ανάρτησή του ο κ. Κορκμαζχάν ανέφερε ότι είχαν χθες συνομιλία για την εκδήλωση με τον «αστυνομικό διευθυντή» Λευκωσίας, Χουσείν Τσετέ που τους ανέγνωσε μήνυμα και του «επάρχου» πως απαγορεύονται για σήμερα όλες οι εκδηλώσεις εντός της διοικητικής περιφέρειας της Λευκωσίας, αλλά αρνήθηκε να τους το δώσει γραπτώς.  
 
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, «Ανεξάρτητος δρόμος», «Αριστερή κίνηση», πολιτιστικός σύλλογος «Μπαράκα», πρόσθεσε ο κ. Κορκμάζχάν, θεωρούν την απόφαση αντίθετη με το «σύνταγμα» που κατοχυρώνει το δικαίωμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και γι’ αυτό προχωρούν με τη διοργάνωσή της. Καλούν δε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή τους.
 
Να σημειωθεί ότι και η τ//κ συνδικαλιστική πλατφόρμα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα άρθρα του «συντάγματος» που κατοχυρώνουν το δικαίωμα των εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.
 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top