ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Πρέπει να προστατέψουμε τα γηροκομεία - Θα εμβολιαστούν πρώτα ευάλωτες ομάδες

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Πρέπει να προστατέψουμε τα γηροκομεία - Θα εμβολιαστούν πρώτα ευάλωτες ομάδες

Ενθαρρυντικά τα χθεσινά (17/11) αποτελέσματα κρουσμάτων ανέφερε ο ο Πέτρος Καραγιάννης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Οπως ανέφερε ο αριθμός των 228 κρουσμάτων βρέθηκε μετά απο διενέργεια μεγάλου αριθμού τεστ. "Μπορεί να φαίνεται μεγάλος αριθμός" όμως δεν είναι αν συγκριθεί με το εύρος των τέστ που έγιναν.

Στη συνέχεια τόνισε την σημαντικότητα να προστατευτούν τα γηροκομεία, καθώς βρίσκονται σε κίνδυνο οι ηλικιωμένοι.

Ανέφερε πως πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά περίπου 5-6 διαφορετικά εμβόλια κορωνοϊου, το καθένα με διαφορετικές ενδείξεις και αντεδείξεις. 

"Σαν Κύπρος θα πάρουμε το μερίδιο που μας αναλογεί" σχολίασε ο Δρ.Καραγιάννης αναφερόμενος στην ποσότητα εμβολίου που θα προμηθευτεί το νησί.

Επίσης κάλεσε τον κόσμο να κατανοήσει ότι πρώτα θα πρέπει να εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες και στην συνέχεια ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Σχολιάζοντας τα 5-6 διαφορετικά εμβόλια που θα υπάρξουν στην αγορά, εξήγησε πως κάθε εμβόλιο έχει μια αποτυχία 10% . Οπως ανέφερε "κάποιο εμβόλιο μπορεί να μην ανταπροκριθεί σε ένα οργανισμό-άνθρωπο όμως μπορεί να ανταποκριθεί ένα άλλο εμβόλιο". Για αυτό και θα πρέπει ως Κύπρος να διασφαλίσει απόθεμα απο όλα τα εμβόλια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top