ΚΥΠΡΟΣ

Κάζο η Κυρία… Έμεινε στο «Χ» με τον σκληροτράχηλο Ερμή!

Κάζο η Κυρία… Έμεινε στο «Χ» με τον σκληροτράχηλο Ερμή!

Μένοντας μακριά από τις τελευταίες καλές της εμφανίσεις η Ανόρθωση έμεινε στο ισόπαλο 1-1 απέναντι στον σκληροτράχηλο Ερμή! Από ένα πέναλτι οι δύο ομάδες με τον Ερμή να προηγείται στο 13’ και η Ανόρθωση με τον Γκονζάλβες στο 53’.

Μετά από την απώλεια των δυο βαθμών η «Κυρία» παρέμεινε στην 5η με 49 βαθμούς. 

ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ: 8(4) – 14(5)
ΚΑΤΟΧΗ: 47%-53%

Ο ΑΓΩΝΑΣ: Η Ανόρθωση όντας αυτή που καιγόταν για τη νίκη ξεκίνησε πιο επιθετικά την αναμέτρηση. Είχε την κατοχή ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικά απειλητική πέρα από κάποιες στημένες μπάλες.  

Στο 13’ ο Ερμής στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια όμως κατάφερε να την τιμωρήσει όταν κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Ονίλο από τον Μαϊσουράντζε. Ο παθόντας Ονίλο δεν λάθεψε και έτσι έδωσε προβάδισμα στον Ερμή. 

Παρά το αρχικό σοκ η Κυρία ανέβασε και πάλι στροφές και επιχείρησε με αξιώσεις να φέρει το ματς στα ίσα. Από την άλλη οι φτεροπόδαροι κλείστηκαν στην άμυνά του και έβγαιναν μπροστά με κόντρα επιθέσεις. 

Στην επανάληψη το ίδιο ήταν το σκηνικό όμως αυτή την φορά η Ανόρθωση στο 53’ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή από τα έντεκα βήματα. Συγκεκριμένα, ο Δημητρίου που κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Μανού. Ο Γκονζάλβες ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-1.

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στην Ανόρθωση που έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες για να κάνει την ανατροπή. Καλύτερη αυτών το δοκάρι στο 79’ του Εντέ. 

Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε και έτσι δεν απέφυγε την απώλεια των δυο πολύτιμων βαθμών. 

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Ο Ονίλο μπορεί να σκόραρε από τα έντεκα βήματα εντούτοις ήταν πολύ θετικός στην αναμέτρηση. Ήταν αρκετά επικίνδυνος όταν υποδεχόταν την μπάλα και γενικώς έκανε δύσκολη τη ζωή της άμυνας της Ανόρθωσης. 

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ:  Η μεσαία γραμμής της Ανόρθωσης δεν ήταν τόσο παραγωγική όσο τα προηγούμενα παιχνίδια. Έχανε εύκολα μπάλα αλλά και μονομαχίες. 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ: Δεν έκανε τα μεγάλα λάθη ωστόσο ελέγχεται στο 48' όταν ο Γκονζάλβες έφυγε καλυμμένος στην πλάτη της άμυνας και λανθασμένα υποδείχθηκε ως οφσάιντ. 

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ: Το γκολ του Ερμή αποσυντόνισε την Ανόρθωση που μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση. Αυτή η εξέλιξη βοήθησε τους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι της κόντρα επίθεσης και βεβαίως να διαχειριστούν όπως ήθελαν το ματς. 

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Λόπες, Χριστοφή, Ντε Πίνα (70' Κούρου), Ταραλίδης (56' Παουλίνιο), Μουσταφά, Τούρκο, Ρέζεκ, Μανού, Τσίνα, Ονίλο (80' Κατσιατής). 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Καμίνσκι, Δημητρίου, Αβραάμ, Χόλγκερσον, Μάκος, Μαϊσουράτζε (88' Κυριάκου), Αμπουρτζάνια (88'Μαραγκός), Μακρής, Κάλβο (70' Γκαρσία), Εντέ, Γκονσάλβες.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοφή - Μάκος (6η)

ΘΕΑΤΕΣ: Γύρω στους 1700 θεατές στο γήπεδο Αμμόχωστος. Κατά συντριπτική πλειοψηφία περισσότεροι ήταν οι φιλοξενούμενοι. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρίστος Νικολαΐδης
ΒΟΗΘΟΙ: Αθηνόδωρος Ιωάννου / Μάριος Καλογήρου

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ:

-Ο Ονίλο έφτασε τα 15 γκολ στον πρωτάθλημα και έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τον Ποτέ. 

-Ο Ίσμαελ Γκονζάλβες σκόραρε για 5ο σερί παιχνίδι και έφτασε τα 8 στο πρωτάθλημα. 

-Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε στο 69’ ο Τόνι Κάλβο.   Σε μια ανύποπτη φάση ο Ισπανός ένιωσε ενοχλήσεις και σαφώς απογοητευμένος έδωσε τη θέση του στον Γκαρσία. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top