ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Για εμάς όμως το περιστατικό αυτό είναι ακόμη μια απόδειξη…» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

«Για εμάς όμως το περιστατικό αυτό είναι ακόμη μια απόδειξη…» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανακοίνωση από τη Θύρα 9…

«Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε από το μαθητικό μας παρέμβαση στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στην Λευκωσία, σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Δευτέρα 16/11/2020. Τριάντα μαθητές της ΘΥΡΑ 9, πήραν την πρωτοβουλία και ανέλαβαν την δράση αυτή όταν είδαν πως το συγκεκριμένο θέμα πέρασε ψηλά γράμματα τόσο από την διεύθυνση του σχολείου, όσο και από το Υπουργείου Παιδείας.
Για περίπου 10 λεπτά οι μαθητές της ΘΥΡΑ 9 πέταξαν φυλλάδια, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν συντεταγμένα χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ζημία, χωρίς να κτυπηθεί και να προπηλακιστεί κανείς.
Μάγκες, εμείς μόνο μπράβο έχουμε να σας πούμε. Μας κάνετε περήφανους να βλέπουμε με πόση σοβαρότητα και με πόση σπιρτάδα αντιδράτε σε αυτό το σάπιο σύστημα που γεννά φασισμό, ρατσισμό και ατομικισμό.
Παρακάτω παρατίθεται το κείμενο που αναγραφόταν στα φυλλάδια των μαθητών μας.
‘‘Η σημερινή μας παρέμβαση έχει να κάνει με το περιστατικό που συνέβη στις 16/11/2020 μεταξύ μαθητών. Για κάποιους το περιστατικό αυτό μπορεί να τους έχει σοκάρει. Για εμάς όμως το περιστατικό αυτό είναι ακόμη μια απόδειξη πως η εκπαίδευση και η παιδεία που προάγουν τα σχολεία από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο νοσεί.
Όταν εσκεμμένα η σύγχρονη ιστορία του τόπου μας κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό και δεν διδάσκετε στους μαθητές για να γνωρίζουν πως φτάσαμε να είμαστε με το 37% υπό κατοχή, είναι λογικό η άγνοια και η ημιμάθεια να φέρουν τον εθνικό φανατισμό. Η αλήθεια μία είναι και πάντα πρέπει να διδάσκεται, όποιο και αν είναι το τίμημα, όποιον και αν δυσαρεστούμε. Όταν στην ύλη για το τι θα διδάσκεται και με ποιο τρόπο θα διδάσκεται έχει λόγο η εκκλησία, είναι λογικό να δημιουργείται ο θρησκευτικός φανατισμός. Όταν το Υπουργείο Παιδείας δεν προσπαθεί να φωτίσει τα κοινά που έχουμε με τους Τουρκοκύπριους, να διδάξει στους μαθητές τους κοινούς αγώνες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, όταν δεν προσπαθεί μέσω των μαθημάτων κυρίως της ιστορίας να μάθει στους μαθητές τις αρμονικές συνθήκες που ζούσαμε πριν από το 1954, όταν δεν προσπαθεί μέσα από διάφορα projects με Τουρκοκυπριακά σχολεία να συμφιλιώσει την νεολαία, είναι λογικό οι μαθητές να παρασέρνονται από τον εθνικισμό. Όταν στο σχολικό πρόγραμμα δεν έχει ούτε μια ώρα την εβδομάδα που να διδάσκεται στους μαθητές πως να είσαι καλύτερος άνθρωπος, πως να αγαπάς τον συνάνθρωπο σου, όπως και να είναι, από όποια χώρα και να είναι, ότι χρώμα δέρματος και να έχει, όποιο και αν είναι το φύλο του, όποιες και αν είναι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός, όποια και αν είναι η θρησκεία του, είναι λογικό η νεολαία να παρασέρνεται από τον ρατσισμό προς κάθε τι ξένο, προς κάθε τι διαφορετικό.
Με όλα αυτά τα προβλήματα, έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία των δασκάλων και εκπαιδευτικών να προστατεύσουν τους μαθητές. Να εναντιωθούν στην γραμμή που προάγει το Υπουργείο, να διδάξουν στα παιδία να έχουν κριτική σκέψη και να μην παρασέρνονται από τους διάφορους επιτήδειους. Να μάθουν στα παιδία τι εστί φασισμός και τι προβλήματα γεννά. Να διδάξουν τι προβλήματα έχουν γεννήσει οι εθνικοί φανατισμοί στον τόπο μας. Να εμφυσήσουν στα παιδία αξίες και ιδανικά όπως αντιρατσισμός, αντισεξισμός, αντίσταση στο άδικο.
Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και οι αυριανοί πολίτες της κοινωνίας. Ας γίνουν τα σχολεία μας τα φυτώρια μιας νέας γενιάς για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο αύριο, ας γίνει η παιδεία μας το λίπασμα για ένα καλύτερο αύριο.
ΟΧΙ στον φασισμό, ΟΧΙ στον εθνικισμό, ΟΧΙ στον ρατσισμό.
Η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους. Δεν ανήκει ούτε της Τουρκίας, ούτε του Ερτογάν, ούτε των Τούρκων έποικων. Δεν ανήκει ούτε της Ελλάδας, ούτε της Εκκλησίας. Δεν ανήκει ούτε του ΝΑΤΟ.
ΣΩΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ = ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ’’».

 

The post «Για εμάς όμως το περιστατικό αυτό είναι ακόμη μια απόδειξη…» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top