ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία και γιατί δεν πάρθηκε τελική απόφαση για τα μέτρα

Δρ. Καραγιάννης: Το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία και γιατί δεν πάρθηκε τελική απόφαση για τα μέτρα

Την πρώτη θέση της επιδημιολογικής ομάδας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Προεδρικό, έδωσε το μέλος της συμβουλευτικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του ANT1, «Μέρα Μεσημέρι».

Όπως αποφασίστηκε, η επιδημιολογική ομάδα θα συναντηθεί ξανά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή 27/11, με σκοπό να καταλήξουν στα τελικά μέτρα που θα ληφθούν πριν την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Όλα όσα δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης:

«Έγινε μια συζήτηση για την επιδημιολογική μας εικόνα. Πρέπει να προφυλάξουμε τη βελτίωση της κατάστασης. Δεν αναμέναμε να δούμε κάτι εντυπωσιακό από τα μέτρα. Δεν ήταν τόσο θεαματική πτώση όσο ήταν στην Πάφο. Θέλουμε να αποφευχθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα αυστηρά μέτρα. Οτιδήποτε αποφασιστεί πρέπει να είναι ορθά τεκμηριωμένο. Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος θέλει να κλειδώσουν τα μέτρα και να σταμπαριστούν όπως λέμε στα κυπριακά. Δεν μπορώ να πω τίποτα για τα σχολεία. Δεν θα δώσω την άποψή μου γιατί θα προδώσω τι θα γίνει. Να περιμένουν δύο μέρες. Δεν το βλέπω να υπάρχει ολικό κλείσιμο των σχολείων. Δεν δικαιολογείται στην Πάφο να μείνουν όλα κλειστά. Κάποια μέτρα θα γίνουν οριζόντια. Το τι θα προστεθεί και τι θα παραμείνει δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή. Δεν συζητήθηκε να κλείσουν πιο γρήγορα τα σχολεία. Δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη ότι πέφτουν τα νούμερα. Αναμένουμε ότι θ’ αυξηθούν τα άτομα που θα νοσηλεύονται. Στο 50% αντιστοιχούν άτομα που προέρχονται από τη Λεμεσό. Στους 200+ νοσηλευόμενους θα πρέπει να ανησυχούμε. Δεν θα έχουμε άλλη συνεδρία πριν την Παρασκευή μεταξύ μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top