ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμένουν οι μαθητές για την δίωρη αποχή παρά την έκκληση Προδρόμου - 'Επαναφέρουν κάθε χρόνο τα ίδια λυμένα ζητήματα' - ΒΙΝΤΕΟ

Επιμένουν οι μαθητές για την δίωρη αποχή παρά την έκκληση Προδρόμου - 'Επαναφέρουν κάθε χρόνο τα ίδια λυμένα ζητήματα' - ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη η κόντρα Υπουργείου Παιδείας και οργανωμένων μαθητών της ΠΣΕΜ, οι οποίοι επιμένουν στην πρόθεσή τους για δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους, αύριο Παρασκευή (04/12).

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους οι μαθητές, ζήτησαν από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση μείωση της ύλης, την αναπροσαρμογή στην ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων λαμβάνοντας υπόψη την ύλη που χάθηκε από πέρσι και την αναστολή άμεσα των εξετάσεων ανά τετράμηνο για φέτος.

Παράλληλα, λέχθηκε πως απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό χωρίς απάντηση

Με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε πως «δεν τίθεται θέμα αναστολής της διαδικασίας αξιολόγησης», καθώς τροποποιήθηκε ήδη και έγινε πιο αποδοτική, με εισηγήσεις των γονέων και των καθηγητών.

Επίσης, για την αξιολόγηση πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο από εξέταση, αλλά και από την κρίση του εκπαιδευτικού μέσα από άλλες διαδικασίες και την εμπειρία στο σχολείο».

Κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν απάντησε στους οργανωμένους μαθητές, είπε πως οι μαθητές το γνωρίζουν ήδη από προηγούμενες συναντήσεις και δεν είναι ανάγκη να επαναφέρεται κάθε χρόνο ένα αίτημα που έχει ήδη δρομολογηθεί και θεωρείται λήξαν.
Πρόσθεσε δε πως το υπουργείο διαρκώς παρακολουθεί το ζήτημα, γίνονται επιθεωρήσεις σε σχέση με την ύλη κοκ.

Για το θέμα της ύλης είπε ότι το τι διδάσκεται «δεν είναι μόνο απόφαση του Υπουργείου και των στελεχών του, αλλά ορίζεται κατόπιν μελετών», κάνοντας λόγο και για τις εκπαιδευτικές ανάγκες που απαιτεί τόσο η κοινωνία, όσο και τα πανεπιστήμια.

Τέλος, για την αυριανή δίωρη αποχή των μαθητών είπε πως «πρέπει να προσέξουμε να μην πέφτουμε σε αντιφάσεις, όταν λέμε την ίδια στιγμή πως είναι αρνητικό που κάποια παιδιά λείπουν από το σχολείο», επισημαίνοντας πως «δεν είναι λογικό να χάνουμε ώρες και μέρες».

Παρότρυνε δε τους γονείς να συμβουλέψουν τα παιδιά τους, αφού «το να εγκαταλείπουμε τα θρανία δεν βοηθά σε τίποτα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top