ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμες για τη λήψη αποφάσεων οι επόμενες μέρες- Το καλό και το κακό σενάριο

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμες για τη λήψη αποφάσεων οι επόμενες μέρες- Το καλό και το κακό σενάριο

Θορυβημένη εμφανίζεται η Κυβέρνηση από την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να μελετά όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας μελετά προσεκτικά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και σχεδιάζει – σε συνεννόηση με την  ομάδα των επιστημόνων- όλες τις εναλλακτικές για τη δραστική μείωση των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα (7/12) ή Τρίτη (8/12) θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση των νέων μέτρων που επιβλήθηκαν σε Παγκύπρια κλίμακα, ενώ στα τέλη της εβδομάδας θα έχουν στα χέρια τους ασφαλή συμπεράσματα και παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

Κύκλοι του Υπουργείου Υγείας, μας μετέφεραν ότι το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown είναι απομακρυσμένο, όμως, βρίσκεται πάντα στο τραπέζι των συζητήσεων. Η ανησυχητική άνοδος των κρουσμάτων σε Λευκωσία και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, δεν αφήνουν περιθώρια για χαλαρώσεις. Αντιθέτως βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της επιδημιολογικής ομάδας , η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως η Κυβέρνηση ξορκίζει τον ενδεχόμενο ενός lockdown, αφού θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία του τόπου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν φτάσουμε στο έσχατο σημείο της μαζικής διασποράς του ιού, ότι δεν θα το εφαρμόσει.

Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει ο Υπ. Υγείας, οι όποιες χαλαρώσεις έχουν προγραμματιστεί, θα υλοποιηθούν εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι δείκτες μετάδοσης του ιού.

Με αυτά τα δεδομένα ήδη έχουν ξεκινήσει οι «φωνές αμφισβήτησης», αφού ειδικότερα η εορταστική περίοδος είναι ένα κρίσιμο διάστημα ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού.

Ουσιαστικά το καλό σενάριο είναι να παραμείνουν σε ισχύ όσα εξαγγέλθηκαν για μετά τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ το κακό σενάριο είναι πως την επόμενη βδομάδα ο Νίκος Αναστασιάδης με διαγγελμα ή ο Υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου θα μας ανακοινώσουν ότι...τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε με 'αυστηρούς' περιορισμόυς και οικογενειακά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top