ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: «Δεν αποκλείστηκε ποτέ το lockdown» -«Δυστυχώς και λυπούμαι που το λέω...» ΒΙΝΤΕΟ

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: «Δεν αποκλείστηκε ποτέ το lockdown» -«Δυστυχώς και λυπούμαι που το λέω...» ΒΙΝΤΕΟ

«Ουδέποτε αποκλείστηκε το σενάριο του lockdown» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπ. Υγείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην συνάδελφο Νάσια Ιωάννου και προβλήθηκε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» την Παρασκευή 4/12.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Σύμφωνα με τον κύριο Ιωάννου «αν υπάρξει επιδείνωση της εικόνας τότε θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα. Εμείς προχωρούμε με μια κλιμάκωση των μέτρων, ευελπιστώντας ότι θα έχουν αποτέλεσμα, ώστε να αποφύγουμε το lockdown» συμπλήρωσε για το μέτρο το οποίο χαρακτήρισε ξανά «έσχατη λύση» την οποία απέκλεισαν σαν σενάριο την περασμένη βδομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους «λαλίστατους» ειδικούς και τις διαφωνίες τους εκφράζονται μέσω των ΜΜΕ και για τις οποίες παραπονιούνται οι πολίτες ότι προκαλούσαν σύγχυση ο Υπουργός δεν διαφώνησε και απάντησε: «Η εισήγηση ποια είναι; Να τους φιμώσουμε; Να τους απαγορεύσουμε να μιλούν; Αυτό δεν είναι δημοκρατικό»

Σε σχέση με τα τοπικά lockdown υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που λήφθηκαν λέγοντας πως τα μέτρα απέδωσαν ενώ παραδέχτηκε πως υπήρξαν και προβλήματα «για τα οποία αντιδράσαμε έγκαιρα ώστε να επιλύσουμε» σχολίασε.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το πόσο ανησυχητική είναι στην παρούσα φάση η κατάσταση (σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ την Πέμπτη 3/12 με 348 νέα κρούσματα) ο Υπ. Υγείας ανέφερε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή ενώ περιμένουν και τα δεδομένα των επόμενων ημερών για τη λήψη αποφάσεων.

Τι να περιμένει ο κόσμος για τις γιορτές και μετά τις γιορτές

«Δυστυχώς και λυπούμαι που το λέω μέχρι να υπάρχει επάρκεια στην εμβολιαστική κάλυψη θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου συμπληρώνοντας ότι «είναι λανθασμένο το μήνυμα να κάνουμε τώρα υπομονή για να κάνουμε Χριστούγεννα, διότι ο μεγάλος φόβος όλων είναι για ένα 3ο κύμα της πανδημίας μέσα στις γιορτές».

Τόνισε ότι τα όποια μέτρα και το εύρος τους καθορίζονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σκληρές οι αποφάσεις που λαμβάνονται και δεν είναι καθόλου εύκολη η λήψη τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top