ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στο «κόκκινο» το μέτωπο του κορωνοϊού – Χαλαρώσεις «με τα κιάλια» - Αντεστραμμένη η κατάσταση στις πόλεις

Στο «κόκκινο» το μέτωπο του κορωνοϊού – Χαλαρώσεις «με τα κιάλια» - Αντεστραμμένη η κατάσταση στις πόλεις

Ολοένα και μεγαλώνει η ανησυχία στο μέτωπο της πανδημίας, με τις χαλαρώσεις ενόψει Χριστουγέννων να απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο ως ενδεχόμενο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Τάττης

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 289 νέα περιστατικά του ιού, και 3 θανάτους ασθενών. Παράλληλα, εντοπίστηκαν και 176 θετικά αποτελέσματα από τα rapid tests, με το νούμερο αυτό να είναι το υψηλότερο από την ημέρα που ξεκίνησαν να διενεργούνται.

Ο Νοέμβριος ο χειρότερος μήνας

Όπως λένε τα στοιχεία της Εθνικής Αναφοράς του Υπουργείου Υγείας, ο μήνας Νοέμβριος καταγράφει την χειρότερη εικόνα ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο μήνας που διανύσαμε, ο Νοέμβριος, ήταν ο τραγικότερος. Η 10η Νοεμβρίου δε, ήταν η χειρότερη μέρα όπου υπήρξαν 5 θάνατοι.

Όπως φαίνεται, 16 θάνατοι του μήνα προέκυψαν από την Λεμεσό, κάτι το οποίο αντανακλά και στην κακή επιδημιολογική εικόνα που επέδειξε η πόλη κατά την συγκεκριμένη περίοδο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω περιοριστικά μέτρα

Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου χθες Παρασκευή, το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown αποκλείστηκε μόνο για την δεδομένη στιγμή που λήφθηκαν τα τελευταία μέτρα, δηλώνοντας πως «θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να πάμε με πιο αυστηρά μέτρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Εκτός φυσικά κι αν υπάρξει κάποια αισθητή αλλαγή.

Οι πόλεις με το μεγαλύτερο πρόβλημα – Αντεστραμμένη η κατάσταση

Πάντως, Λευκωσία, Αμμόχωστος, αλλά και η Λάρνακα σε ένα βαθμό, φαίνεται να έχουν αισθητή αύξηση, λόγω του ότι δεν υπήρξαν τα ίδια μέτρα, όπως σε Λεμεσό και Πάφο την προηγούμενη περίοδο.

Μάλιστα, η Λευκωσία έχει το 41,4% του συνόλου των νέων περιστατικών, τις τελευταίες 2 εβδομάδες του Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην Λευκωσία χθες προκάλεσε ανησυχία και ο εντοπισμός 10 νέων περιστατικών από τις κατηγορίες Οίκοι Ευγηρίας/ Άλλες δομές, ενώ μόνο στο χωριο Μένοικο βρέθηκαν σε εξετάσεις rapid tests 14 περιστατικά από μόλις 178 εξετάσεις.

Πιέζεται το Σύστημα Υγείας

Επίσης, φαίνεται να πιέζεται αισθητά το σύστημα Υγείας, με 17 ασθενείς να είναι κρίσιμα. Οι 13 είναι διασωληνωμένοι, ενώ άλλοι 2 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Έτσι, το Νοσοκομείο Αναφοράς φαίνεται να σκέφτεται τα χειρότερα, καθώς ετοιμάζεται ο 2ος και 3ος όροφος για να δεχθεί επιπλέον άτομα με κορωνοϊό.

Όπως προστίθεται από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ κ. Πάμπο Χαριλάου, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, μέχρι και τις αρχές του 2021 οι χώροι θα μπορούν να φιλοξενούν ακόμη 44 περίπου ασθενείς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top