ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε αιφνιδίως ο Μητροπολίτης Νήφωνας

Απεβίωσε αιφνιδίως ο Μητροπολίτης Νήφωνας

Τεράστια θλίψη προκάλεσε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και σε όλη την αιγυπτιώτικη παροικία ο ξαφνικός χαμός ενός από τους πιο αγαπημένους Μητροπολίτες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, του Πηλουσίου Νήφωνα. 

 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην επισκοπική κατοικία του στο Πορτ Σαΐντ.  
 
Από το πρωί, δεν έδινε σημάδια ζωής σε όσες κλήσεις και αν του απηύθυναν από την εκκλησία ή το Πατριαρχείο.  
 
Στο Πορτ Σαΐντ μετέβη εσπευσμένα ιερέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος με τη βοήθεια της Αστυνομίας έσπασε την κλειδαριά της εισόδου.
 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης βρισκόταν χωρίς τις αισθήσεις του στη βεράντα του σπιτιού, πιθανόν έχοντας χάσει τη ζωή του – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις – από καρδιακή προσβολή ή ανακοπή καρδιάς, κάτι που οι γιατροί θα μπορέσουν να εξακριβώσουν στη συνέχεια.  
 
Αμέσως ενημερώθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος από την έδρα του Πατριαρχείου όπου βρίσκεται τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του τόσο ξαφνικά και απρόσμενα αποβιώσαντα Ιεράρχη του ιεραποστολικού Πατριαρχείου. 
 
Σε ανακοίνωσή του, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ανήγγειλε «με βαθειά συγκίνηση και συνοχή καρδίας την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Νήφωνος. 
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση , ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συντετριμμένος, ετέλεσε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νήφωνος, παρουσία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου. 
 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφων (κατά κόσμον Νικήτας Τσαβαρής ) εγεννήθη στην Νίκαια Αττικής το έτος 1959. Ετύγχανε πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Απεσπάσθη το έτος 2005 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και έκτοτε προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ι. Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου ως Καθηγούμενος.

Το 2009, εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βαβυλώνος. Εχειροτονήθη Επίσκοπος και το 2014 εξελέγη παμψηφεί, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Πηλουσίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top