ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή ιδιοκτήτη καφετέριας: ‘Επεριπέζαν μας για να μεν μας αποζημιώσουν’ - ‘Κρύβουν επαφές για να μην πεινάσουν’

Οργή ιδιοκτήτη καφετέριας: ‘Επεριπέζαν μας για να μεν μας αποζημιώσουν’ - ‘Κρύβουν επαφές για να μην πεινάσουν’

Μέχρι και αναμενόμενες μπορεί να χαρακτηριστούν οι αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιδιοκτητών χώρων εστίασης. 

Καφετέριες, μπαράκια και εστιατόρια βάζουν λουκέτο από αύριο (Παρασκευή 11/12) με τους επαγγελματίες του χώρου να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης αφού η χθεσινή ανακοίνωση των νέων μέτρων τους αφήνει επί της ουσίας ξεκρέμαστους.

Του Ανδρέα Κόκκινου

‘Πρώτα εκλείσαν μας 22:30, μετά εκλείσαν μας 19:00 ενώ το κέρφιου ξεκινούσε 21:00. Τωρά εκλείσαν μας εντελώς’ ήταν οι πρώτες αντιδράσεις του ιδιοκτήτη καφεστιατορίου που μίλησε στο ThemaOnline. 

‘Αν ήθελαν να μειωθούν τα κρούσματα ας μας έκλειναν πριν 1 μήνα, πριν χαθεί ο έλεγχος‘ συνέχισε τονίζοντας ‘Τούτα ούλλα ήταν μιλλοσφοτζίσματα. Αφήναν μας ανοιχτούς με τόσους περιορισμούς. Ούτε να δουλέψουμε κανονικά εμπορούσαμε, ούτε αποζημίωση εδικαιούμασταν, ούτε τα κρούσματα εμειωθήκαν’ ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι να πω εγώ στους υπαλλήλους μου; Να μείνουν σπίτι να πιαν 360€; Ή να τους φέρω δουλειά και να δω αν θα τα βγάλω πέρα; Το σχέδιο προνοεί να αποζημιωθώ αν ο κύκλος εργασιών μου εν μειωμένος κατά 40% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό! Προσπαθώ εδώ και 3 χρόνια να ορθοποδήσω, έκαμα θυσίες, αφιέρωσα κόπο, ώρες για να στήσω τη δουλειά μου και κάθε χρόνο τα πήγαινα και καλύτερα. Τώρα έρχονται να με αποζημιώσουν ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ έπεσε 40% η δουλειά μου σε σχέση με το Δεκέμβρη του 2019; Με ποιο σκεπτικό;’ αναρωτήθηκε.

‘Εγώ ως τωρά εδούλεφκα με τον κόσμο μου, τους σταθερούς μου πελάτες που έρχονται στο χώρο μας για να απολαύσουν μια συγκεκριμένη εμπειρία και ατμόσφαιρα. Πως θα ανταγωνιστώ άλλα μαγαζιά που δούλευαν με ντελίβερυ και take-away; ‘ ενώ πρόσθεσε κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ‘Ξέρετε ότι κόσμος παρακαλά να μην τον δηλώσουν σαν επαφή για να μη μείνει σπίτι και να χάσει το ψωμί του; Που είναι τα κίνητρα για να εξεταστεί ο κόσμος και να μην αποκρύπτει επαφές βοηθώντας την ιχνηλάτηση; Γι’αυτό εφτάσαμε δαμέ που εφτάσαμε’.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top