ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ιδιοκτήτης ταβέρνας κερνάει τα αποθέματα ένα βράδυ πριν το κλείσιμο – Απόγνωση για το πορτοφόλι πριν τις γιορτές

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ιδιοκτήτης ταβέρνας κερνάει τα αποθέματα ένα βράδυ πριν το κλείσιμο – Απόγνωση για το πορτοφόλι πριν τις γιορτές

Ακόμα λίγες ώρες λειτουργίας έχουν απομείνει σε χώρους εστίασης, όπως καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ, καφενεία με εξαίρεση την κατ’ οίκον διανομή και take away.

Τα ξεσπάσματα απελπισίας από ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης δεν έχουν σταματημό, αφού λίγες ημέρες πριν τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές καλούνται να πληρώσουν τα έξοδα των μαγαζιών τους, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το ενοίκια, αλλά και μισθούς προσωπικού με τα έσοδα τους να είναι μηδέν.  

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ποικίλουν με τις πλείστες να μεταφέρουν το αίσθημα απογοήτευσης που επικρατεί, ζητώντας από το κράτος στήριξη και κατανόηση στα όσα βιώνουν τους τελευταίους μήνες.

Ιδιοκτήτης ταβέρνας στο χωριό Γούρρι μίλησε στο ThemaOnline, εκφράζοντας την αδυναμία να ανταπεξέλθουν σε όσα τους ζητά το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, μας ανάφερε ότι όταν στο πρώτο κύμα κλεισίματος των χώρων εστίασης τους δόθηκε βοήθημα από την κυβέρνηση, αυτό αντιπροσώπευε μόνο το 1/5 των εξόδων, με αποτέλεσμα τους επόμενους μήνες παρά το άνοιγμα με περιορισμούς, να είναι ακατόρθωτο να υπάρχουν κέρδη από την επιχείρηση τους.

Η συγκεκριμένη ταβέρνα με ονομασία «Ταβερνάκι το Γουριώτικο», βρίσκεται σε μια πολύ μικρή κοινότητα, έτσι το ενδεχόμενο λειτουργίας take away και delivery δεν μπορεί να επιφέρει καρπούς, αφού δεν θα υπάρχουν τα επιθυμητά έσοδα αντιθέτως θα επιφέρει περισσότερη ζημιά.

Ο ιδιοκτήτης προς τιμή του, κάλεσε για το τελευταίο βράδυ πριν το κλείσιμο, κάτοικους του χωριού για να τους κεράσει τα αποθέματα που βρίσκονται στο ψυγείο, έτσι ώστε να καταφέρει να γλυτώσει κάποια από τα έξοδα στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όσο για τις δικές του Χριστουγεννιάτικες γιορτές μας ανάφερε ότι θα είναι πολύ δύσκολες, αφού με τα τελευταία έσοδα ξόφλησε λογαριασμούς του μαγαζιού με την οικογένεια του να στηρίζεται στα έσοδα της συζύγου του από την part time δουλειά της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top