ΚΥΠΡΟΣ

Αλληλεγγύη και στήριξη ΕΣΚ στους δημοσιογρράφους της Ελλάδας που απεργούν

Αλληλεγγύη και στήριξη ΕΣΚ στους δημοσιογρράφους της Ελλάδας που απεργούν

Στήριξη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση εκφράζει η ΕΣΚ στους δημοσιογράφους της Ελλάδας που απεργούν τις τελευταίες ημέρες ζητώντας "απόσυρση των αντεργατικών διατάξεων νομοσχεδίου που υπονομεύει τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία".

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ αναφέρει ότι σε απεργία βρίσκονται οι δημοσιογράφοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, (ΠΟΕΣΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, (ΠΟΕΠΤΥΜ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. (ΠΟΣΠΕΡΤ) "Αυτό που μεθοδεύεται στην Ελλάδα είναι η περαιτέρω διάβρωση των εργασιακών σχέσεων, μέσω ενός καινοφανούς μοντέλου «ευελιξίας», το οποίο μοιραία θα επιφέρει συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις, ενώ παράλληλα θα καταφέρει και σοβαρότατο πλήγμα στον Ασφαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων", σημειώνει.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου δηλώνει ότι ενώνει τη φωνή της με τους συνάδελφους στην Ελλάδα και -μαζί με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων- εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την ένθερμη αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν. "Συμπαρατασσόμαστε με τους Ελλαδίτες συναδέλφους μας και ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση απόσυρση όλων των αντεργατικών διατάξεων του επίμαχου νομοσχεδίου που υπονομεύουν τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και το δικαίωμα της κοινωνίας για αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση", προσθέτει.

Ζητεί επίσης την έναρξη διαλόγου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των εμπλεκομένων φορέων για την κατάρτιση ενός αυτόνομου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει συνολικά τους Πανελλήνιους και τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
 
Όπου και όποτε εγείρεται ζήτημα συνδικαλιστικής διεκδίκησης, η Ένωση Συντακτών Κύπρου στέκεται θα στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων συναδέλφων, καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΚ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top