ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «αυταρχισμό, αλαζονεία και ετσιθελισμό» Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ έκανε λόγο ο ΓΓ ΑΚΕΛ

Για «αυταρχισμό, αλαζονεία και ετσιθελισμό» Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ έκανε λόγο ο ΓΓ ΑΚΕΛ

Για αυταρχισμό, αλαζονεία και ετσιθελισμό, που γκρέμισαν τις γέφυρες επικοινωνίας με την κοινωνία, κατηγόρησε την Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στη Βουλή. Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού προανήγγειλε συνάντηση με τον κ. Νεοφύτου την ερχόμενη Παρασκευή, αποδεχόμενος πρόσκληση για διάλογο που του είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε αρχικά πως είναι υποχρεωμένος να σχολιάσει τη χθεσινή «μελοδραματική έκκληση» του κ. Νεοφύτου στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι ο τόπος, όπως ανέφερε, έχει σοβαρότερα προβλήματα από τις επικοινωνιακές ανάγκες του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Κυπριανού είπε πως το εύκολο είναι να καταφεύγει κανείς στις εκ των υστέρων μεγαλοστομίες, προσθέτοντας πως το δύσκολο είναι να αναλαμβάνει τις ευθύνες που αναλογούν στην Κυβέρνηση και στο κυβερνών κόμμα για το σημερινό αδιέξοδο.
 
«Ο κυβερνητικός αυταρχισμός, η αλαζονεία και ο ετσιθελισμός, γκρέμισαν τις γέφυρες επικοινωνίας με την κοινωνία. Αντί να επιδιώκουν τη συναίνεση μάς κουνούσαν το δάχτυλο και κινδυνολογούσαν. Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο αποτυπώθηκε και στη συζήτηση των προϋπολογισμών στη Βουλή. Ας αναλογιστούν την ευθύνη που τους βαραίνει ώστε να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συναινέσεις που θα μας βγάλουν από το ενδεχόμενο αδιέξοδο», είπε.
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση, το κόμμα του, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη ήταν και είναι έτοιμο να συζητήσει στη βάση πολιτικών που κρίνει ότι είναι ωφέλιμες για τον τόπο και το λαό.

«Η ευθύνη των κινήσεων ανήκει στην κυβερνητική πλευρά, η οποία αντί να αναλώνεται σε θεατρινισμούς και κινδυνολογία θα βοηθούσε αν συμπεριφερόταν επιτέλους με την οφειλόμενη σοβαρότητα», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ο κ. Νεοφύτου έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του και έχει καθοριστεί η συγκεκριμένη συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή η ώρα 11:30 το πρωί. «Εμείς είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τι έχει να πει το κυβερνών κόμμα και αναλόγως θα τοποθετηθούμε», είπε και κατέληξε, απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση, πως ανάλογα με το τι θα λεχθεί σε αυτή τη συνάντηση, θα υπάρξει συζήτηση στα συλλογικά όργανα του ΑΚΕΛ για το τι θα πράξει περαιτέρω το κόμμα. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top