ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπερδεύει το τοπίο του προϋπολογισμού η Αλληλεγγύη – «Δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν»

Μπερδεύει το τοπίο του προϋπολογισμού η Αλληλεγγύη – «Δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν»

Η Αλληλεγγύη δεν είναι δεδομένη για κανέναν, δηλώνει με ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας τις πρώτες πληροφορίες του ThemaOnline.

Την ηγεσία της Αλληλεγγύης με επικεφαλής την Πρόεδρο Ελένη Θεοχάρους, συνάντησε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως γράφει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύης, κύριο θέμα της συζήτησης ο προϋπολογισμός του 2021 και οι αλλαγές που αναμένονται μετά την καταψήφισή του, την προηγούμενη εβδομάδα, στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η πρόεδρος του Κινήματος εξήγησε στον κύριο Νεοφύτου πως το «κοντέρ» έχει μηδενιστεί και ως εκ τούτου η στάση της Αλληλεγγύης θα κριθεί εκ νέου αναλόγως του νέου προϋπολογισμού, της ποιότητας και της κατανομής του και πως δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση η θετική ψήφος της Αλληλεγγύης να θεωρείται δεδομένη.

Παρ’ όλα αυτά, όπως και με τον προϋπολογισμό που είχε εξ’ αρχής κατατεθεί, έτσι και τώρα η Αλληλεγγύη με πλήρη ευθύνη απέναντι στους πολίτες, θα λάβει υπόψη της πως πρόκειται για προϋπολογισμό εκτάκτου ανάγκης και θα λειτουργήσει προς το συμφέρον των πολιτών που βιώνουν βίαια της συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έφερε η πανδημία.

Είναι ξεκάθαρο πως ο προϋπολογισμός του 2021, δήλωσε η κυρία Θεοχάρους, υπήρξε πολύ κατώτερος των προσδοκιών μας.

«Διαχειριστικός και χωρίς καθόλου αναπτυξιακή πνοή. Ωστόσο για την Αλληλεγγύη μέτρησε το γεγονός ότι επρόκειτο για προϋπολογισμό εκτάκτου ανάγκης, λόγω της σχεδόν ολοσχερούς καταστροφής της οικονομίας, της φτώχιας που μαστίζει μεγάλες μάζες του πληθυσμού, της αιμορραγίας που προκαλεί η πανδημία σε ανθρώπινες ζωές, νοσηρότητα, τεράστιες δαπάνες για την αντιμετώπιση της, υποχρεωτικό κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία, φτώχια, δυστυχία. Ένας φαύλος κύκλος που επαναλαμβάνεται καθημερινά. Μέτρησαν επίσης οι φοβερές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η παιδεία, η κρίση που μαστίζει την κυπριακή κοινωνία, η κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής, το μεταναστευτικό, οι εξωτερικοί κίνδυνοι, η τουρκική επιθετικότητα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κράτος από την στάση του ΟΗΕ και της ΕΕ και η καταστροφική πορεία προς την πενταμερή.
Μέτρησαν ακόμη οι πολύ μεγάλες πιθανότητες να μην είναι το κράτος σε θέση να διεκδικήσει κονδύλια από τα ταμεία ανάκαμψης της ΕΕ , με καταστροφικές συνέπειες για όλους.
Πιο πολύ από όλα μέτρησε η δεινή κατάσταση απόλυτης φτώχιας στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συμπολίτες μας και η οποία επιδεινώνεται συνεχώς.  Για εμάς δεν αρκούν τα πακέτα αγάπης».

ΓΕΣΥ

Σε ότι αφορά στο ΓεΣΥ, «είχαμε ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις έντονες ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας όσον αφορά τις στρεβλώσεις στην πορεία του, τα δομικά προβλήματα του αρχέγονου νόμου, την δυσλειτουργία των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, του ΟΑΥ , του ΟΚΥΠΥ και τις πιθανές αντιδεοντολογικές συμπεριφορές στα νοσηλευτήρια, τόσο τα κρατικά όσο και τα ιδιωτικά, αλλά και στην διοίκηση. Εισηγηθήκαμε την θέσπιση διακομματική επιτροπής που θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα προτείνει λύσεις. Εκτός από τις τροπολογίες μας που ψηφίστηκαν όλες και επικεντρώνονταν στα ζητήματα ελέγχου κυρίως και βελτίωσης της ποιότητας, δεν προσδοκούσαμε την επίλυση τους μέσα από τον προϋπολογισμό αλλά την διαχείριση τους μέχρι την οριστική αναθεώρηση λαθεμένων πρακτικών. Αν επιχειρηθεί αλλοίωση της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ για να ικανοποιηθούν άλλα κόμματα, η ψήφος μας δεν είναι δεδομένη.
Τώρα όσον αφορά την διαφθορά, θα συνεχίσουμε να είμαστε σφοδροί πολέμιοι της και θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την διαλεύκανση κάθε περίπτωσης με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων και συναρμοδίων υπηρεσιών. Δεν θέσαμε όμως κανένα όρο για τις απαιτήσεις μας αυτές, γιατί ο προϋπολογισμός δεν θα γινόταν ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος αν βάζαμε όρους και αυτοί γίνονταν αποδεκτοί ή απορρίπτονταν. Αυτό το είχαμε ξεκαθαρίσει εξ αρχής.

Ο άκρατος λαϊκισμός που επικρατεί επιτρέπει σε κάποια κόμματα να μετακινούνται άνετα χωρίς περίσκεψη και χωρίς αιδώ από τον χώρο της αντιπολίτευσης στον χώρο της συμπολίτευσης και αντίθετα. Εμείς παραμένουμε στον χώρο της αντιπολίτευσης και η στάσης ευθύνης που τηρήσαμε στον προϋπολογισμό δεν επιτρέπει σε κανένα να μας φοράει ταμπέλλες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top