ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Εξαιρετικά ανησυχητικό» νέο υψηλό ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο

«Εξαιρετικά ανησυχητικό» νέο υψηλό ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο

Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ ως προς τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα ανακοινώθηκαν 53.135 περιστατικά.

Ο προηγούμενος χειρότερος ημερήσιος απολογισμός ήταν ο χθεσινός με 41.385 κρούσματα.

Καταγράφηκαν επίσης ακόμα 414 θάνατοι φορέων του ιού, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση σε 71.567.

Οι νεότεροι απολογισμοί δημιουργούν αυξημένη ανησυχία, καθώς ήδη όπως έγινε γνωστό τα νοσοκομεία στην Αγγλία έχουν πλέον περισσότερους ασθενείς COVID-19 από όσους στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας στις 12 Απριλίου.

Η ανώτερη ιατρική σύμβουλος του οργανισμού Δημόσια Υγείας Αγγλίας Δρ Σούζαν Χόπκινς δήλωσε: «Συνεχίζουμε να βλέπουμε πρωτοφανή επίπεδα λοιμώξεων COVID-19 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ιδίως καθώς τα νοσοκομεία μας είναι στο πιο ευάλωτο σημείο».

Εν τω μεταξύ, η 91χρονη Μάγκι Κίναν, η πρώτη πολίτης στη Βρετανία που έκανε το εμβόλιο της Pfizer έλαβε σήμερα και τη δεύτερη δόση, καθώς πέρασαν 21 ημέρες.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, έως τις 21 Δεκεμβρίου είχαν εμβολιαστεί 520.000. Έκτοτε ο Πρωθυπουργός Τζόνσον έχει αναφέρει ότι πάνω από 800.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί, αλλά τα συγκεντρωτικά στοιχεία δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top