ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Πώς μπορεί η Αστυνομία να μπει στο σπίτι σας για έλεγχο; - 210 αστυνομικοί σε συναγερμό

ΚΥΠΡΟΣ: Πώς μπορεί η Αστυνομία να μπει στο σπίτι σας για έλεγχο; - 210 αστυνομικοί σε συναγερμό

Πολύ μεγάλος ντόρος γίνεται τις τελευταίες ώρες για την εφαρμογή των νέων έκτακτων μέτρων που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στην Κύπρο.

Δεκάδες ερωτήματα που αφορούν το πώς, γιατί και με ποιο τρόπο θα μπορεί η Αστυνομία να ελέγξει τις συναθροίσεις παγκύπρια -ιδιαίτερα όσες αφορούν σπίτια- με το ThemaOnline να επικοινωνεί με την μονάδα της δύναμης που συστάθηκε έκτακτα με σκοπό την εποπτεία της τήρησης των διαταγμάτων.

Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος συντονισμού της Μονάδας, κύριος Ιωάννης Σωτηριάδης η καινούρια Μονάδα που συστάθηκε απαριθμεί 210 περίπου μέλη παγκύπρια ενώ καταγγελίες γίνονται τηλεφωνικά -είτε ανώνυμα είτε επώνυμα- στους αριθμούς που αναφέρονται πιο κάτω.

Σύμφωνα και με το Διάταγμα με την πραγματοποίηση καταγγελίας ή παραπόνου αυτό εισέρχεται αυτόματα σε σύστημα συνδεδεμένο με το διαδίκτυο και γίνεται ορατό σε όλα τα μέλη της Μονάδας που ανταποκρίνονται αναλόγως της τοποθεσίας. Μόλις ο τοπικός φορέας-περίπολο ανταποκριθεί ενημερώνει ξανά το σύστημα (δίνοντας επί της ουσίας feedback) για την πρόοδο που πραγματοποιήθηκε κατά τον έλεγχο.

Αυτό που αφορά τον περισσότερο κόσμο έχει να κάνει με τους ελέγχους σε οικίες με τον κύριο Σωτηριάδη να αναφέρει τα ακόλουθα: ‘Ο κάθε ένοικος ή ιδιοκτήτης διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα να μην επιτρέψει την έρευνα στο χώρο του. Παρ’όλα αυτά εφόσον υπάρχει εύλογη υποψία ότι διαπράττεται ποινικό αδίκημα εντός της οικίας η Δύναμη δύναται να ζητήσει με συνοπτικές διαδικασίες την έκδοση εντάλματος και να προχωρήσει κανονικά στην έρευνα.’

Αν και εφόσον διαπιστωθεί παράνομη δραστηριότητα οι ύποπτοι μπορούν να κατηγορηθούν άμεσα μεταφερόμενοι για αυτόφωρο αδίκημα. Το ίσως πιο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το γεγονός ότι ακόμη και αν -πριν την έκδοση του εντάλματος- ο ιδιοκτήτης αρνηθεί την έρευνα η Αστυνομία μπορεί να παραμείνει έξω από την οικία μέχρι την έκδοση του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top