ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν είμαι υπέρ του lockdown - Τι δήλωσε για sms, κέρφιου και άθληση

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν είμαι υπέρ του lockdown - Τι δήλωσε για sms, κέρφιου και άθληση

Λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη με τη Συμβουλευτική Ομάδα καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον καθηγητή Μοριακής, Δρα Πέτρο Καραγιάννη.

Όπως ο ίδιος μας ανέφερε αρκετές ήταν οι εισηγήσεις που τέθηκαν επί τάπητος με το σενάριο του σκληρού lockdown να κυριαρχεί στην πλειοψηφία της ομάδας. Κάτι που όπως δε φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον ίδιο που θεωρεί πως μπορεί η κατάσταση στο παρόν στάδιο να αντιμετωπιστεί και με ηπιότερα μέτρα.

Η συζήτηση που βρέθηκε στο επίκεντρο αφορά κυρίως τα σχολεία αλλά και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου αλλά και μεγάλα πολυκαταστήματα. Ο ίδιος αρκέστηκε στο να πει ‘Η ουσία για να σταματήσει η διασπορά είναι οι χώροι συγχρωτισμού. Δε βλέπω το λόγο να αναστείλει πλήρως τη λειτουργία του ένα κατάστημα που υποδέχεται 10-20 πελάτες ημερησίως‘.

Όσον αφορά τα σχολεία διαφαίνεται πως θα παραταθεί το κλείσιμο για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα ενώ δήλωσε την πεποίθηση του πως παρά τους υψηλούς αριθμούς παρατηρείται μια σταθεροποίηση στην καμπύλη των κρουσμάτων.

Πολύ σημαντικό όπως δήλωσε είναι να διαφυλάξουμε και την ψυχολογία του κόσμου κάνοντας λόγο για ελευθερία σε άθληση, εξωτερικούς χώρους, πεζόδρομους αλλά ακόμη και βόλτες με αυτοκίνητο τονίζοντας όμως ότι τα πάρκα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Το ζήτημα που προέκυψε με τα sms μοιάζει μέχρι στιγμής ανυπόστατο αφού ουδέποτε αναφέρθηκε κάτι τέτοιο. Οι περιορισμοί είναι ήδη αρκετοί και κάτι τέτοιο δε μοιάζει να προκρίνεται σε αυτό το στάδιο ενώ πολύ πιθανή χαρακτηρίστηκε η επέκταση του κέρφιου με τους όρους που έχουμε συνηθίσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top