ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέρμα σε χαριστικές άδειες, λέει η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου - Βολές προς κυβέρνηση

Τέρμα σε χαριστικές άδειες, λέει η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου - Βολές προς κυβέρνηση

Το δημόσιο συμφέρον δεν προνοεί καφεστιατόρια ή άλλα κτίσματα στις κυπριακές ακτές, προνοεί την προστασία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενεές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, ζητώντας να «κλείσουν τα παραθυράκια που υπάρχουν στις νομοθεσίες προστασίας των παράλιων και χερσαίων οικοσυστημάτων».

Η Περιβαλλοντική Κίνηση, καταγγέλλει, όπως αναφέρει, αντιπεριβαλλοντικές ενέργειες στην Κυβέρνηση. «Σε πλείστες περιπτώσεις η κυβέρνηση δίνει άδειες κατά παρέκκλιση χωρίς καν να προηγηθούν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ και στις περιπτώσεις που τα έργα παρουσιάζονται σε θεσμοθετημένα όργανα η κυβέρνηση παραγκωνίζει τις απόψεις των ειδικών και των φορέων που διαφωνούν για καθαρά περιβαλλοντικούς / επιστημονικούς λόγους», προσθέτει.

Η λύση, αναφέρει, είναι η ελαχιστοποίηση της ανθρώπινης παρέμβασης στην ζώνη προστασίας της παραλίας με την εφαρμογή και τον εναρμονισμό της κυπριακής νομοθεσίας με το Έβδομο Πρωτόκολλο της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών της Μεσογείου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top