ΚΥΠΡΟΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Κέρφιου από τις 10 το βράδυ - Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Κέρφιου από τις 10 το βράδυ - Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία

Από αύριο Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, και για μια εβδομάδα θα ισχύει στα κατεχόμενα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, ενώ τα σχολεία δεν θα ανοίξουν τελικά τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τις αποφάσεις ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ, έπειτα από συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» το απόγευμα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα λήξει στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, 25 Ιανουαρίου.
 
Η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων που ήταν σε χειμερινές διακοπές μέχρι και χθες, θα αποφασιστεί στις 22 του μηνός από την επιτροπή επιδημιολόγων του «υπουργείου υγείας», δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Σανέρ.
 
Για να στηριχθούν οι τομείς που επηρεάζονται από τα μέτρα, πρόσθεσε, η  αύξηση στην ΑΤΑ δεν θα δοθεί στους «δημόσιους υπαλλήλους» για τον τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα δοθούν στα μέτρα στήριξης.
 
Ο λόγος που λήφθηκαν τα μέτρα, ανέφερε ο κ. Σανέρ, είναι η αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, όπως ήταν τα 28 από τα 31 συνολικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες. Ο Ερσάν Σανέρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό που άρχισε και στα κατεχόμενα, η κατάσταση θα αντιμετωπισθεί και σύντομα θα επιστρέψουν στην ομαλότητα θέτοντας υπό έλεγχο τον ιό.
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top