ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Τετάρτη 20/01

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Τετάρτη 20/01

Οι αναφορές χθες του Χάρη Γεωργιάδη ενώπιον της Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις και οι διαβουλεύσεις της επιστημονικής επιτροπής για τις χαλαρώσεις που ενδέχεται να γίνουν στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Γίνεται επίσης αναφορά στην ενημέρωση του ΣΑ από την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σε καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης και παρενόχλησης αθλητριών στην Κύπρο, στα προβλήματα των ΜΜε λόγω αναστολής εργασιών και στις έρευνες του Ελεγκτή για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στα μέλη της επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πρόγραμμα πολιτογραφήσεων: Τρύπιο από το 2007 (επί Τάσσου-Χριστόφια)!» και αναφέρεται στην κατάθεση του τέως ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη ενώπιον της Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ελέγχους μετά την απόφαση του Εισαγγελέα να δοθούν αποζημιώσεις στα μέλη της επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. Σε άλλο θέμα η «Α» προβάλλει τις διαβουλεύσεις για τον προϋπολογισμό και γράφει ότι η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη.
 
«Με ρίσκο υποτροπής συζητούν χαλαρώσεις» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι καταρτίζεται πλάνο αποκλιμάκωσης των περιορισμών μέχρι τον Μάρτιο με βάση και τα δεδομένα στις νοσηλείες και τα κρούσματα. Αλλού γράφει πως γαργάρα έγινε η σύγκρουση συμφερόντων στο Υπουργικό σε σχέση με τις πολιτογραφήσεις, αφού ποτέ ο Πρόεδρος ή μέλη του Υπουργικού δήλωσαν τέτοια σύγκρουση. Ο «Π» γράφει για έντονο παρασκήνιο για την ψήφιση του προϋπολογισμού.
 
Με τίτλο «Άφησαν ανοικτό συναγερμό» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι δεν είναι έτοιμοι οι επιστήμονες να σχεδιάσουν αποκλιμάκωση και ζητούν περισσότερα τεστ για κορωνοϊό και ότι ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί για τα σχολεία. Αλλού γράφει για τσουνάμι καταγγελιών για παρενόχληση αθλητριών και στην Κύπρο και γράφει για καταγγελία ότι προπονητής υποχρέωνε αθλήτρια να πλαγιάζουν μαζί. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως χωρίς ονόματα και διευθύνσεις ήταν η κατάθεση του Χάρη Γεωργιάδη στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις.
 
Κάτω από τον τίτλο «Ιδού η διαπλοκή…’ξέχασαν’ την σύγκρουση συμφερόντων» η «Χαραυγή» γράφει στο κύριό της θέμα ότι ο Χάρης Γεωργιάδης ‘κάρφωσε΄τον Πρόεδρο και συναδέλφους του για σύγκρουση συμφερόντων σε ότι αφορά τη διαδικασία πολιτογραφήσεων. Αλλού αναφέρεται στις καταγγελίες για παρενόχληση στο χώρο του αθλητισμού. Η «Χ» επίσης προβάλλει τις προτάσεις ΑΚΕΛ για παραχώρηση μεγαλύτερης βοήθειας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
«Τεράστια κενά στο σχέδιο των πολιτογραφήσεων από το 2007» είναι το τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που προβάλλει τις αναφορές του Χάρη Γεωργιάδη χθες στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις. Αλλού προβάλλει τις διαφοροποιήσεις στις διευθετήσεις ραντεβού για εμβολιασμό για κορωνοϊό. Η εφημερίδα αναφορά κάνει και στις διεργασίες για τον κρατικό προϋπολογισμό σε σχέση με δηλώσεις χθες της Ε. Θεοχάρους ότι αναμένει απαντήσεις  στα αιτήματα του κόμματος.
 
Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Πώληση δανείων και στο βάθος Bad Bank» γράφει στο κύριό της θέμα για τους σχεδιασμούς τραπεζών για το 2021 και τις αναστολές δόσεων. Αλλού προβάλλει τα προβλήματα στην Eurostar εξαιτίας της πανδημίας και του Brexit. Αναφορά σε άλλο ρεπορτάζ γίνεται στην κατάθεση Χάρη Γεωργιάδη στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις στην οποία μίλησε για δύο παρεμβάσεις από τις ΗΠΑ και μία από την ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top