ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΕΡΕΥΝΑ: Περισσότερα κρούσματα και θάνατοι στις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανισότητα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΕΡΕΥΝΑ: Περισσότερα κρούσματα και θάνατοι στις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανισότητα

Οι περιοχές που έχουν τα μεγαλύτερα επίπεδα εισοδηματικών ανισοτήτων εμφανίζουν επίσης μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από κορωνοϊό, δείχνει μία νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Στατιστικής και Κοινωνιολογίας Τίμοθι Λιάο του Πανεπιστημίου Ιλινόις-Ουρμπάνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν στοιχεία της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020 από σχεδόν όλες τις κομητείες των ΗΠΑ (3.141 συνολικά) και συσχέτισαν τον δείκτη εισοδηματικής ανισότητας Gini για κάθε μία από αυτές με τα στατιστικά του κορωνοϊού.

Ο δείκτης Gini κυμαίνεται από 0 (τέλεια ισότητα) ως 100 (μέγιστη ανισότητα) και για τις αμερικανικές κομητείες κυμαίνεται από 25,7 ως 66,5. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περιοχές με τον μεγαλύτερο δείκτη (άρα τη μεγαλύτερη ανισότητα) είχαν 2% έως 4% περισσότερα κρούσματα και 4% έως 7% περισσότερους θανάτους, σε σχέση με τις περιοχές με τη μικρότερη ανισότητα.

Τα ευρήματα δείχνουν, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι όπου το χάσμα μεταξύ πλουσίων-φτωχών είναι μεγαλύτερο υπάρχουν μεγαλύτερες διαφορές στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα αυτό να βλάπτει την υγεία του πληθυσμού.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top