ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελβετία θα δαπανήσει 1 δις φράγκα για εντοπισμό ασυμπτωματικών κρουσμάτων, κλείνει τα σύνορά της η Νορβηγία

Η Ελβετία θα δαπανήσει 1 δις φράγκα για εντοπισμό ασυμπτωματικών κρουσμάτων, κλείνει τα σύνορά της η Νορβηγία

Η Ελβετία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να δαπανήσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου φράγκων (περίπου 930 εκατομμύρια ευρώ) για να διευκολύνει την ανίχνευση των ασυμπτωματικών φορέων της Covid-19, εκτιμώντας πως είναι πιθανόν υπεύθυνοι για την πλειονότητα των κρουσμάτων.


"Εκτιμάμε πως για το 50% και πλέον των μολύνσεων από Covid-19 ευθύνονται ασυμπτωματικοί φορείς, που δεν γνωρίζουν επομένως πως έχουν μολυνθεί", διευκρινίζει η Kυβέρνηση, επισημαίνοντας πως θα αναλάβει το κόστος των rapid tests.

Στόχος είναι να προστατευτούν καλύτερα οι ευπαθείς ομάδες και να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι τοπικές εστίες μόλυνσης, υπογραμμίζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η Ελβετία είχε ήδη εγκρίνει τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων της νόσου, στο πλαίσιο των σχεδίων προστασίας, για παράδειγμα, στις κοινωνικές ιατρικές δομές, τα ξενοδοχεία ή την εργασία.

Στο μεταξύ, η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο των συνόρων της σε σχεδόν όλους τους πολίτες που δεν διαμένουν μόνιμα εκεί, προκειμένου να αποτρέψει τη διασπορά των νέων, πιο μολυσματικών στελεχών του κορωνοϊού.

"Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, η Νορβηγία θα εισαγάγει τους αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη χώρα από τις 12 Μαρτίου", δήλωσε η Πρωθυπουργός `Ερνα Σόλμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

"Πρακτικά, τα σύνορα θα κλείσουν για όλους όσοι δεν διαμένουν στη Νορβηγία", συμπλήρωσε. Εξαιρέσεις θα προβλέπονται για κάποιες ομάδες, μεταξύ αυτών τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα από ορισμένες χώρες, ενώ οι περισσότεροι μετανάστες που θα έρχονται να εργαστούν στη χώρα θα αποτρέπονται, εξήγησε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας.

Στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο  καταγράφηκαν 15.204 περιστατικά κορωνοϊου, με 467 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 293.770 διαγνωστικά τεστ, το 5,1% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 10.593 και 541 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Από την αρχή της επιδημίας, στην Ιταλία μολύνθηκαν 2.501.147 άνθρωποι και έχασαν την ζωή τους 86.889.

Σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 20 λιγότεροι ασθενείς με Covid-19, και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 194 λιγότεροι.

Σε ότι αφορά, τέλος, τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η περιφέρεια Βένετο (2.385) και ακολουθούν η Λομβαρδία (2.293), το Λάτιο (1.338) με πρωτεύουσα τη Ρώμη και η Απουλία (1.233) με κύρια πόλη το Μπάρι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top