ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΕΚ: Συναντίληψη και με ΑΚΕΛ για ενιαίες αρχές αδειοδότησης

ΕΤΕΚ: Συναντίληψη και με ΑΚΕΛ για ενιαίες αρχές αδειοδότησης

Συναντίληψη ΕΤΕΚ και με ΑΚΕΛ για ενιαίες αρχές αδειοδότησης.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε το ΕΤΕΚ, στις 27 Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με κοινοβουλευτικά κόμματα. Κύριο θέμα της συζήτησης, στο οποίο διαφάνηκε συναντίληψη των δύο πλευρών, ήταν αυτό της αναγκαιότητας άμεσης δημιουργίας ενιαίων επαρχιακών αρχών αδειοδότησης, ελέγχου της ανάπτυξης και εκσυγχρονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ ήταν ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού και από το ΕΤΕΚ ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Κωνσταντή.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, στην τηλεδιάσκεψη το Επιμελητήριο παρουσίασε εμπεριστατωμένα τις θέσεις του, μεταξύ των οποίων το ότι στην Κύπρο μόνο πέντε αρχές αδειοδότησης μπορούν να υπάρχουν, μία ανά επαρχία και ότι αυτή η ρύθμιση θα δώσει πλεονεκτήματα όπως η ομοιομορφία στην ερμηνεία, η ταχύτητα, η αποτελεσματικότητα, η εξυπηρέτηση του πολίτη, η εστίαση και οικοδομικό έλεγχο επί τόπου (κοντά και δίπλα στον νομοταγή στον πολίτη) καθώς και η προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση το ΕΤΕΚ έθεσε και άλλα θέματα όπως είναι το πρόβλημα της διπλής αδειοδότησης των ηλεκτρολόγων μηχανικών από το ΕΤΕΚ και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, η εισήγηση του ΕΤΕΚ για εισαγωγή ρυθμίσεων για τακτική επιθεώρηση οικοδομών και η υποχρεωτική επίβλεψη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top