ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο οι πρώτες χαλαρώσεις – Τι ισχύει για μετακινήσεις, άθληση, κομμωτήρια – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αύριο οι πρώτες χαλαρώσεις – Τι ισχύει για μετακινήσεις, άθληση, κομμωτήρια – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Aύριο Δευτέρα ξεκινά η πρώτη φάση της αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Οι αλλαγές αφορούν κυρίως το άνοιγμα των ινστιτούτων και των κομμωτηρίων που γι’ αυτό τον λόγο προστίθεται και νέα κατηγορία στα μηνύματα που στέλνουμε στο 8998. Συγκεκριμένα οι πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής θα πρέπει να στέλνουν τον αριθμό 9.

Αλλαγή επίσης προστίθεται και στην Κατηγορία 5, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίσκεψη σε οικία μέχρι δύο (2) ατόμων. Την ίδια ώρα η  απαγόρευση μετακινήσεων εξακολουθεί να ισχύει από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

Ο αριθμός των μηνυμάτων που θα δικαιούται καθημερινά ο Κύπριος πολίτης συνεχίζει να είναι 2, ενώ τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών δύνανται να χρησιμοποιούν το Έντυπο Β για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας στην Κατηγορία 6, αφαιρείται η μετακίνηση για σκοπούς άθλησης στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών. Η φυσική άσκηση/προπόνηση επιτρέπεται σε χώρους όπου η πρόσβαση επιτρέπεται με βάση το εν ισχύι Διάταγμα. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο για σκοπούς φυσικής άσκησης ή ατομικής άθλησης σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες.

Η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.  

Σε ότι αφορά τις κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες απαγορεύονται, με εξαίρεση την επίσκεψη μέχρι δύο (2) ατόμων, ενώ συνεχίζεται να απαγορεύεται η πραγματοποίηση γεύματος/δείπνου σε οικίες για γάμους και βαφτίσεις.

Η παρουσία επαγγελματιών σε οικίες για σκοπούς εργασίας επιτρέπεται μόνο για τις ακόλουθες ομάδες επαγγελματιών: Ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, τεχνικοί ηλεκτρικών συσκευών ηλεκτρολόγων, εργολάβοι οικοδομών, και άλλοι επαγγελματίες τεχνικών επαγγελμάτων, όπως Οικιακοί βοηθοί και Κηπουροί, επαγγελματίες υγείας, όπως φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινοτικοί νοσηλευτές, κοκ, για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν, βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι και νηπιαγωγοί αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς φροντίδας και φύλαξης.

Η Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς/θρησκευτικούς χώρους λατρείας τελείται χωρίς την παρουσία πιστών, μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για ατομική προσευχή (ταυτόχρονη φυσική παρουσία μέχρι 10 άτομα ανά θρησκευτικό χώρο), νοουμένου ότι θα διασφαλίζεται η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αποστάσεις, μάσκες, μέγιστος αριθμός ατόμων).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top