ΔΙΕΘΝΗ

Εξακολουθεί να πλήττει την υφήλιο η πανδημία της Covid-19

Εξακολουθεί να πλήττει την υφήλιο η πανδημία της Covid-19

Εξακολουθεί να πλήττει την υφήλιο η πανδημία της Covid-19.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 27.756 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 559 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 224.504 νεκρούς επί συνόλου 9.204.731 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία. Η πολιτεία Σαν Πάουλου, η πολυπληθέστερη της χώρας, είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο και θεωρητικά τελεί σε κατάσταση συναγερμού, αλλά το Σαββατοκύριακο μεγάλα πλήθη πήγαν στις παραλίες αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 462 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 7.030 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 158.536 νεκρούς επί συνόλου 1.864.260 μολύνσεων, με βάση τα επίσημα δεδομένα. Το Μεξικό καταγράφει σε απόλυτους αριθμούς τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κολομβία αυξήθηκαν κατά 8.078 μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 2.094.884 συνολικά, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 333 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να έχει φθάσει τους 53.983 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.209 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τη χώρα να ξεπερνά το επίπεδο των τεσσάρων χιλιάδων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε μια μέρα για τέταρτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό αυξήθηκε σε 727.109, με 26.290 να θεωρούνται "ενεργά" κρούσματα. Το ίδιο διάστημα, ακόμη 113 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 18.452 νεκρούς ως εδώ.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 στον Ισημερινό ξεπέρασαν τα 250.000 χθες Κυριακή, καθώς το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλες 1.049 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το οποίο διευκρίνισε ότι το σύνολο των περιπτώσεων έφθασε τις 250.828. Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 8 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει τους 10.177 νεκρούς. Σύμφωνα με τις αρχές, άλλοι 4.682 θάνατοι θεωρείται πως "πιθανόν" οφείλονταν στην πανδημία, κάτι όμως που δεν έχει επαληθευτεί από ιατροδικαστικούς. Γιατροί, επιστήμονες και πολιτικοί έχουν επισημάνει πως ακόμα και το άθροισμα των 15.859 θυμάτων μοιάζει μάλλον υποτιμημένο σε σχέση με την πραγματικότητα. Σε πολλά νοσοκομεία του Ισημερινού, οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι σχεδόν πλήρεις, με την κυβέρνηση να αποδίδει το δεύτερο κύμα στην παραβίαση των μέτρων προστασίας από μέρος των πολιτών.

Ο Καναδάς ξεπέρασε χθες το όριο των 20.000 νεκρών από την αρχή της πανδημίας Covid-19, πριν από περίπου έναν χρόνο. Με τους 33 θανάτους που ανακοινώθηκαν στο Κεμπέκ και τους 43 στο Οντάριο, η χώρα έσπασε το φράγμα των 20.000 νεκρών, με τον απολογισμό των θανάτων να ανέρχεται σήμερα σε 20.016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC. Το Κεμπέκ, η επαρχία με τον βαρύτερο απολογισμό, μετρά μέχρι στιγμής 9.794 νεκρούς και το Οντάριο, η πολυπληθέστερη επαρχία, 6.188.

Οι αρχές στην Γκάνα επέβαλαν εκ νέου απαγόρευση των εορταστικών, πολιτιστικών και οικογενειακών εκδηλώσεων στη χώρα, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται στη χώρα της δυτικής Αφρικής. Τα σχολεία άνοιξαν ξανά τον Ιανουάριο στην Γκάνα έπειτα από δέκα μήνες που παρέμεναν κλειστά, ενώ κάποια μέτρα χαλάρωσαν. Όμως ο Πρόεδρος της χώρας Νάνα Ακούφο-Αντό ανακοίνωσε χθες ότι κρίθηκε απαραίτητη η επανεπιβολή αυστηρότερων μέτρων. «Μέχρι νεοτέρας, οι κηδείες, οι γάμοι, οι συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις και οι εορτές απαγορεύονται», ανακοίνωσε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του. Ως χθες Κυριακή 31η Ιανουαρίου η Γκάνα είχε καταγράψει επίσημα 416 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 67.010 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Ολλανδίας αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 8 Φεβρουαρίου, εντός ενός πλαισίου μείωσης των ποσοστών μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Τα σχολεία έκλεισαν στα μέσα Δεκεμβρίου σε αυτήν τη χώρα των 17,2 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου σχεδόν 14.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19. «Η κυβέρνηση αποφάσισε το απόγευμα ότι θα ήταν δικαιολογημένο να επιτρέψει στα παιδιά να επιστρέψουν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά την 8η Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Άριε Σλομπ. Όμως, οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν χθες 3.714 νέα κρούσματα κορωνοϊού, «τον χαμηλότερο αριθμό εδώ και καιρό» και 40 νέους θανάτους.

Το ειδικό επιχειρησιακό κλιμάκιο που έχει αναλάβει την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ιρλανδία ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.247 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 15 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται ως εδώ σε 3.307 νεκρούς επί συνόλου 196.547 μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Ο Υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησε χθες ότι νέοι περιορισμοί ενδέχεται να επιβληθούν καθώς καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, την ώρα που το βασίλειο επιβραδύνει την εκστρατεία εμβολιασμών λόγω των καθυστερήσεων στην προμήθεια εμβολίων. «Διαπιστώσαμε τις τελευταίες ημέρες μια αξιοσημείωτη αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι η χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης», είπε ο Ταουφίκ αλ Ραμπιά, σε ένα βιντεομήνυμα. «Αυτή η έλλειψη σεβασμού (στις συστάσεις) θα μας υποχρεώσει, αναμφίβολα, να εισαγάγουμε μέτρα για την προστασία της κοινωνίας", συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Η Σαουδική Αραβία, η πολυπληθέστερη αραβική χώρα του Κόλπου (34 εκατομμύρια κάτοικοι) και η πλέον πληγείσα από την πανδημία, έχει καταγράψει περισσότερα από 368.000 κρούσματα κορωνοϊού και 6.400 θανάτους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top