ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγραφή ζημιών από την Επαρχιακή Διοίκηση και Υπουργείο Γεωργίας στη Λαπηθιού

Καταγραφή ζημιών από την Επαρχιακή Διοίκηση και Υπουργείο Γεωργίας στη Λαπηθιού

Συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου αλλά και Τμημάτων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κατέγραψαν σήμερα τις ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου στο τουρκοκυπριακό χωριό Λαπηθιού που γειτνιάζει με την κοινότητα Κανναβιού.


Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως χτες η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου ενημερώθηκε ότι είχαν υποστεί ζημιές κάποιες στέγες σε τουρκοκυπριακές οικίες που είχαν παραχωρηθεί για εξοχικούς σκοπούς, καθώς και σε δύο κτηνοτροφικά υποστατικά τα οποία είναι σε τουρκοκυπριακή γη.  Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου η Λαπηθιού είναι πρώην  τουρκοκυπριακή κοινότητα και δεν έχει τοπική αρχή.

Σε ό,τι αφορά τα κτηνοτροφικά υποστατικά συνέχισε, είναι θέμα του Υπουργείου Γεωργίας για επιθεώρηση. 

Σε σχέση με  τις κατοικίες στην Λαπηθιού, όπως είπε , η κ. Λάμπρου,  μετέβη επί τόπου σήμερα, τεχνικός της  Υπηρεσίας Τουρκοκυπριακών Υπηρεσιών να τις ελέγξει και στην συνέχεια κεντρικά με την Υπηρεσία Τουρκοκυπριακών Υπηρεσιών θα εξεταστεί εάν θα δοθεί ή όχι οποιαδήποτε βοήθεια μετά την εκτίμηση που έχει γίνει.

Επιπρόσθετα η Έπαρχος Πάφου τόνισε ότι η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου δέχτηκε παράπονα για ηλιακούς θερμοσίφωνες, και ντεπόζιτα νερού  που υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα  στην περιοχή Πέγειας και του ευρύτερου διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς.

Οι τεχνικοί μας είπε, τα έχουν καταγράψει και θα εξεταστεί το θέμα της βοήθειας μετά την περιγραφή και τις επεξηγήσεις που θα σταλούν  από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου στο Υπουργείο Εσωτερικών .  Επιπρόσθετα η κ. Λάμπρου διευκρίνισε πως από την θεομηνία η Επαρχία Πάφου δεν κατέγραψε πολλές ζημιές όπως συνέβη σε άλλες Επαρχίες. 

Επίσης το μέρος της πληγείσας περιοχής επισκέφτηκαν σήμερα και λειτουργοί του Υπουργείου  Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  που κατέγραψαν σήμερα όλες τις ζημιές  στα δύο κτηνοτροφικά υποστατικά . 

Σημειώνεται πως ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν δύο κτηνοτροφικά υποστατικά στο χωριό της Λαπηθιού που συνορεύει με την κοινότητα Κανναβιού της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κανναβιού Αβραάμ Αβραάμ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Αβραάμ ανέφερε πως τα δύο κτηνοτροφικά υποστατικά, οι ιδιοκτήτες των οποίων διαμένουν στην κοινότητα Κανναβιού, υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το Σάββατο την Επαρχία Πάφου με τους τσίγκους τους να μετακινούνται σε μεγάλη απόσταση , τα ζώα να μένουν στα χωράφια, αλλά και τα αυτόματα συστήματα αρμέγματος και ο γενικός εξοπλισμός των κτηνοτροφικών υποστατικών να έχει καταστραφεί. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top