ΔΙΕΘΝΗ

Τη βιωσιμότητα της οικονομίας της Μεσογείου συζητούν οι Υπουργοί της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Τη βιωσιμότητα της οικονομίας της Μεσογείου συζητούν οι Υπουργοί της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Οι Υπουργοί των κρατών μελών της Ένωσης για τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των 15 χωρών της νότιας και ανατολικής Μεσογείου, συναντιούνται σήμερα για με αντικείμενο τη βιωσιμότητα της οικονομίας της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι Υπουργοί θα εγκρίνουν μια δήλωση στην οποία θα δεσμευτούν σταθερά να συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων σε βασικούς οικονομικούς τομείς που σχετίζονται με τη διαχείριση και τη διατήρηση των ωκεανών.

Ο στόχος είναι η προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης της περιοχής και η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι 6 χρόνια μετά την πρώτη υπουργική δήλωση της Ένωσης για τη γαλάζια οικονομία της Μεσογείου, οι Υπουργοί θα συμφωνήσουν για τον καλύτερο τρόπο χρήσης θαλάσσιων συστάδων και θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

Νέες κοινές δραστηριότητες και έργα θα τεθούν σε εφαρμογή για τη στήριξη της μετάβασης σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών και μια κυκλική γαλάζια οικονομία, συμπεριλαμβανομένων δεξιοτήτων για τις ωκεάνιες και παράκτιες οικονομικές δραστηριότητες, την καταπολέμηση των θαλάσσιων απορριμμάτων, την ανάπτυξη θαλάσσιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του τουριστικού προσανατολισμού στη φύση.

«Η περιοχή της Μεσογείου είναι πολύ εκτεθειμένη στην κλιματική αλλαγή, και η θερμοκρασία της ανεβαίνει 20% γρηγορότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, με ορατές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον. Αυτό θα συνεχιστεί εάν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα μετριασμού και προσαρμογής για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των θαλάσσιων και παράκτιων οικοτόπων», αναφέρει η Κομισιόν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top