ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θουκιδίδης: Tο VAR, η… επανάσταση «Καραβίδα» και η διαφθορά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο

Θουκιδίδης: Tο VAR, η… επανάσταση «Καραβίδα» και η διαφθορά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο

Καλεσμένος ήταν το βράδυ της Τρίτης στην εβδομαδιαία αθλητική εκπομπή του «Capital Sports» ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Θουκής Θουκιδίδης.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές τοποθετήσεις του:

Για VAR: «Βλέπουμε θετικά το VAR. Αυτό που έχει σημασία όμως, αυτοί που είναι στο VAR να είναι σωστοί αντικειμενικοί και γρήγοροι.  Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε και είναι η δική μας θέση.  Είναι ένα εργαλείο το οποίο πρέπει να λειτουργεί σωστά.

Υπάρχουν πράγματα όπου έγιναν λάθη και γίνονται λάθη.  Γιατί όμως;  Φταίει το VAR ή αυτός που το χειρίζεται;

Εκεί όπου συμμετείχα στο τελευταίο διάστημα δεν τέθηκε θέμα άφιξης ξένων διαιτητών.  Εμάς η πάγια μας θέση είναι ότι πρέπει να στηριχτεί η Κυπριακή διαιτησία.  Πρέπει να στηριχτούν, αλλά και οι ίδιοι με καθαρό μυαλό να προσέρχονται να κάνουν σωστές διαιτησίες τόσο στο γήπεδο και αυτοί που είναι στο VAR. Πρέπει να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις.

Για… επανάσταση που ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Δόξας: «Αυτό το 4/5 ιστορικά από που προήλθε.  Το ψήφισαν οι ομάδες μετά που το ζήτησε ο μακαρίτης Κωστάκης Κουτσοκούμνης.  Μετά τους πρόσφερε οικονομικά ανταλλάγματα.  Αυτοί που ανεβαίνουν στην Α΄ κατηγορία καλό ποσό για τον προϋπολογισμό τους, αλλά και αυτές που θα πέσουν στη Β΄ κατηγορία. Το επίπεδο της Β΄ κατηγορίας δεν είναι αυτό που πρέπει.  Από που και ως που είναι δημοκρατικό αυτό το 4/5.  Το 4/5 για μας είναι ένας κανονισμός δεν έπρεπε και δεν πρέπει να έχει θέση σε ψηφοφορία που αφορούν θέματα της ΚΟΠ».

Για το θέμα 14 ή 12 ομάδων:«Εάν δεχθεί η κοινή γνώμη αυτό λέει… Νιώθω ότι όλος ο κόσμος που κάθεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο δεν είναι η κοινή γνώμη.  Δεν έχει γίνει ποτέ στα σώματα της ΚΟΠ η συζήτηση για 14 και 12 ομάδες, τα υπέρ και τα κατά. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην Κύπρο και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικά στην οικονομία μας.

Επιστολές προς την ΚΟΠ και θέσαμε έξι με επτά σημεία.  Εξυχνίαση ποδοσφαίρου. Κώδικας δεοντολογίας. Έλεγχος οικονομικών.  Θα δεχθούν μεγάλες ομάδες τον έλεγχο, πέρα των τηλεοπτικών, χορηγιών;  Τα προβλήματα είναι πολλά.

Για τη διαφθορά και στον χώρο του ποδοσφαίρου: «Ορίστηκε μία επιτροπή δεοντολογίας.  Ξεκίνησε και μετά τρία μέλη παραιτηθήκαν.  Γιατί δεν ερωτούνται αυτοί; Και οι δημοσιογράφοι μόνο δεν πρέπει να ρωτούν τον Θουκή και άλλους μόνο γιατί δεν πάνε οι φίλαθλοι στο γήπεδο;  Με μία γκάφα δεν σημαίνει να παραιτηθούν από την επιτροπή.

Όπως ολόκληρη η κοινωνία μας μπάζει νερά από παντού, δεν μπορεί το ποδόσφαιρο μας να μην μπάζει.  Εάν η Πολιτεία δεν θέλει, τότε λυπούμε θα συζητούμε τα ίδια και τα ίδια.  Δεν είμαστε εταιρεία ούτε εκτελεστικοί προέδροι να μας πληρώνουν από εξωτερικό.  Έχουμε θέσεις ξεκάθαρες και το τι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε».

Για παίκτες Νέας Σαλαμίνας που θέλουν άλλες ομάδες: «Αυτό να ερωτήσετε αυτούς που έχουν 5-6 εκατομμύρια στα χέρια τους αλλά δεν τα καταφέρνουν να κάνουν σωστό σκάουτινγκ και έρχονται μεσούσης της σεζόν ή με το τέλος της να πάρουν τους παίκτες από τη Νέα Σαλαμίνα».

The post Θουκιδίδης: Tο VAR, η… επανάσταση «Καραβίδα» και η διαφθορά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top