ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνας: Ομαλή η επαναλειτουργία των σχολείων

 Έλληνας: Ομαλή η επαναλειτουργία των σχολείων

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επαναλειτούργησαν χθες τα Δημοτικά σχολεία και οι Γ’ τάξεις Λυκείων και και Τεχνικών Σχολείων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας.

Όλα φαίνεται να κυλούν ομαλά από χθες, είπε ο κ.Έλληνας, προσθέτοντας ότι «στα Λύκεια συνεχίζεται ο θεσμός του φύλακα για τον έλεγχο των μαθητών στην είσοδο και στην έξοδο», ενώ σημείωσε πως «και στα δημοτικά, επίσης, ξεκίνησε η επαναλειτουργία χωρίς κανένα πρόβλημα».

«Ως σχολικές εφορείες, είμαστε στη διάθεση των εκπαιδευτικών και της διευθυντικής ομάδας του κάθε σχολείου, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, να είμαστε εκεί να το αντιμετωπίσουμε», συμπλήρωσε.

Ικανοποιημένο παρουσιάζεται και το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τη χθεσινή επαναλειτουργία των σχολείων, όπως καταγράφεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας, όπου σημειώνει πως η συνολική εικόνα είναι, από απόψεως υγειονομικής ασφάλειας, πολύ ικανοποιητική και δείχνει τόσο την ευσυνειδησία των εκπαιδευτικών και των παιδιών, όσο και τη σωστή διαχείριση από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χθες παρουσιάστηκαν στα σχολεία 52.000 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικής Εκπαίδευσης και 7.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης Λυκείων και του Γ’ έτους Τεχνικών Σχολών, ενώ μόνο σε οκτώ εκπαιδευτικούς δεν επετράπη η είσοδος, καθώς δεν παρουσίασαν πιστοποιητικό διαγωνιστικού ελέγχου rapid test.

Μεταξύ άλλων, το Υπουργείο αναφέρει πως, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα ενεργοποιηθούν και όλες οι διαδικασίες εξακρίβωσης και συμβουλευτικής λειτουργίας ως προς την τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, με τη συμβολή των επιθεωρήσεων και των διευθύνσεων των σχολείων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα σχολεία παραμένουν υγειονομικά ασφαλείς χώροι.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top