ΔΙΕΘΝΗ

Χάκερ προσπάθησε να μολύνει σύστημα ύδρευσης με δηλητηριώδη ουσία

Χάκερ προσπάθησε να μολύνει σύστημα ύδρευσης με δηλητηριώδη ουσία

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ένας χάκερ κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα ύδρευσης της περιοχής, επιχειρώντας στη συνέχεια να το μολύνει με δηλητήριο.

Για μικρό χρονικό διάστημα, ο χάκερ πράγματι κατάφερε να αυξήσει την περιεκτικότητα του νερού σε υδροξείδιο του νατρίου, μια ένωση που χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες για να ελέγξει την οξύτητα σε νερού, αλλά σε μεγάλη συγκέντρωση γίνεται τοξική και επικίνδυνη.

Ευτυχώς, ένας εργαζόμενος αντιλήφθηκε εγκαίρως την παρέμβαση και αντέστρεψε τη διαδικασία προτού να είναι πολύ αργά.

Η δεξαμενή ύδρευσης του Όλντμαρ, στην οποία επιτέθηκε ο χάκερ, χρησιμοποιείται για την παροχή νερού σε πάνω από 15.000 κατοίκους της περιοχής.

Ο εργαζόμενος ανέφερε ότι μια πρώτη απόπειρα παρέμβασης στο σύστημα ύδρευσης είχε γίνει το πρωί της Τρίτης, όμως δεν ολοκληρώθηκε, και ο ίδιος είχε πιστέψει ότι οφειλόταν σε κάποιο λάθος ή κάποια δοκιμή του επόπτη του.

Αργότερα μέσα στην ίδια μέρα, ο χάκερ κατάφερε να αυξήσει την περιεκτικότητα του νερού σε υδροξείδιο του νατρίου από τις 100 δόσεις ανά εκατομμύριο στις 11.1000.

Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται σε υγρά καθαριστικά σωλήνων και είναι ιδιαίτερα διαβρωτική.

Στον άνθρωπο, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα και τα μάτια, προσωρινή απώλεια των μαλλιών, βλάβες στο στόμα, τον λαιμό και το στομάχι και συμπτώματα όπως ο εμετός, η διάρροια και η ναυτία.

Ευτυχώς, η έγκαιρη παρέμβαση του εργαζομένου πρόλαβε τις οποιεσδήποτε καταστροφικές συνέπειες θα μπορούσε να έχει η επίθεση.

Η πρόσβαση στο σύστημα ύδρευσης  εξ αποστάσεως και μέσω υπολογιστών έχει, τέλος, προσωρινά απενεργοποιηθεί.

ΠΗΓΗ: BBC 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Διαχειρίσιμη η κατάσταση - Ελέγχεται από τις δυνάμεις πυρόσβεσηςΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top