ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Δεν υπάρχει το τέλειο εμβόλιο» - Οι απαντήσεις στις ανησυχίες από Υπουργό και ειδικούς

«Δεν υπάρχει το τέλειο εμβόλιο» - Οι απαντήσεις στις ανησυχίες από Υπουργό και ειδικούς

Σε ανακοινώσεις σχετικά με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.  

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι την Πέμπτη 11 Φεβορυαρίου, εμβολιάστηκαν μέχρι 41,673 άτομα με τα εμβόλια AstraZeneca, Moderna kai Pfizer.

Όσο αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Astra Zeneca ανέφερε ότι η απόφαση για τους άνω των 65 στηρίχθηκε σε όσα ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και ενισχύθηκαν από την σύσταση του Παγκόσμίου Οργανισμού Υγείας, η αποτελεσματικότητα όχι μόνο δεν έχει αμφισβητηθεί αλλά επιβεβαιώνεται και από τα δεδομένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Οι χώρες δεν στηρίχθηκαν μόνο στα επιστημονικά δεδομένα αλλά στην στρατηγική τους και το εμβολιαστικό τους πλάνο, συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, λέγοντας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια για δημόσιες αντιπαραθέσεις. Όπως είπε ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται μικρές ποσότητες εμβολίων Moderna και Pfizer κι ενδεχομένως να υπάρζει καθυστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη. «Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς, καθώς με σύμπνοια και ομοψυχία μπορούμε να σώσουμε τις ζωές των αγαπημένων μας» σημείωσε.

Ο Σύμβουλος Υπουργείου Υγείας Δρ.Χρίστος Πέτρου σημείωσε ότι οι αμφισβητήσεις μπορεί να έχουν μια βάση, αλλά η απουσία της απόδειξης δεν αποτελεί απόδειξη της απουσίας της αποτελεσματικότητας.  Δεν υπήρξαν περιπτώσεις νοσηλείας, σοβαρής νόσησης ή θανάτου στους άνω των 65 με το εμβόλιο της Astra Zeneca κάτι που υπογραμμίζει και ο ΠΟΥ. 

Επίσης ανάφερε ότι κάθε επιλογή συνοδεύεται από κάποιους κινδύνους και γνωρίζουμε τις συνέπειες από το να αφήνουμε τους ανθρώπους απροστάτευτους. Πρόσθεσε πως το εμβόλιο τη AstraZeneca είναι καλό, αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει το τέλειο εμβόλιο. Θέλω να ζητήσω την εμπιστοσύνη όλων στην επιστήμη, σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top