ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για Κυπριακό, διμερείς σχέσεις και την πανδημία συζητούν Αναστασιάδης-Νετανιάχου

Για Κυπριακό, διμερείς σχέσεις και την πανδημία συζητούν Αναστασιάδης-Νετανιάχου

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, και θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέπτεται σήμερα το Ισραήλ, για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, έχει χαρακτηρίσει την επίσκεψη του Προέδρου στη γειτονική χώρα ως ιδιαίτερα σημαντική.

Επεσήμανε πως ύστερα από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου θα συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες προς περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η Εξωτερική Πολιτική, η Άμυνα, η Ενέργεια και ο Τουρισμός.

Προς τον σκοπό αυτό, είπε ο Εκπρόσωπος, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας, καθώς και ο Υφυπουργός Τουρισμού θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο κατά τις συναντήσεις του, ενώ παράλληλα θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους τους για συζήτηση θεμάτων των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση στις 10.30 το πρωί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, ενώ αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό  Νετανιάχου.

Μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τις δηλώσεις στις οποίες θα προβούν, οι δύο ηγέτες θα παρακαθίσουν κατ΄ιδίαν σε δείπνο εργασίας έπειτα από επιθυμία του Πρωθυπουργού Νετανιάχου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top