ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πότε απαντούν στις κατηγορίες για τον φόνο στη Bρέξη οι δυο κατηγορούμενοι

Πότε απαντούν στις κατηγορίες για τον φόνο στη Bρέξη οι δυο κατηγορούμενοι

Στις 8.3.21. απαντούν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο πρώην καταζητούμενοι για τον φόνο στη “Bρέξη".

Συγκεκριμένα, ξεχωριστή υπόθεση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, καταχώρησε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Αντρέας Αριστείδης εναντίον των δύο κατηγορουμένων ηλικίας 22 και 25 ετών, πρώην καταζητούμενων για την υπόθεση φόνου του 20χρονου στην περιοχή “Βρέξη” της Χλώρακας. Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για απάντηση στις 8.3.21. μετά από αίτημα του συνηγόρου τους και μετά από αναβολή που πήρε σήμερα η έναρξη της διαδικασίας.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, ζήτησε την κράτηση των κατηγορουμένων μέχρι τότε, αίτημα στο οποίο ο δικηγόρος τους Αλέξανδρος Αλεξάνδρου δεν έφερε ένσταση. Κατόπιν τούτου το Κακουργιοδικείο διέταξε την κράτηση τους μέχρι τότε.

Όσον αφορά την υπόθεση των υπόλοιπων εννέα κατηγορούμενων, που ήταν ορισμένη για ακρόαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου, αυτή επαναορίστηκε για ακρόαση για τις 14, 15 και 16 Απριλίου του 2021, ενόψει των γραπτών οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον χειρισμό υποθέσεων για αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού κανένας κατηγορούμενος δεν τελούσε υπό κράτηση. Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που απήντησαν ήδη μη παραδοχή είναι ελεύθεροι με όρους.

Το Δικαστήριο συμφώνησε με τις εισηγήσεις των δικηγόρων και συνηγόρων υπεράσπισης των εννέα, δηλαδή των κατηγορουμένων 1, 2 και 4 Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, για τον 3ο ο δικηγόρος Αντώνης Χουβαρτάς, για τον 6ο Έλενα Μαλά, για τον 7ο η Δρ Άρτεμις Σαββίδου και για τον 8ο η δικηγόρος Μύρια Σαββίδου και ιδίως στο ότι δεν διαβλέπετε πιθανότητα καταδίκης στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής οι κατηγορούμενοι.

Επίσης το Δικαστήριο αναγνώρισε το θέμα του χρόνου, τονίζοντας πως ήδη οι κατηγορούμενοι τελούν υπό κράτηση 8 μήνες και η δίκη ορίστηκε για να ξεκινήσει σε άλλους δύο μήνες. Κατέληξε ότι η εξασφάλιση της παρουσίας τους στο Δικαστήριο μπορεί να επιτευχθεί με όρους και διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι, με τους όρους που πρότειναν, ήτοι να καταβάλουν 5.000 ευρώ μετρητά ως εγγύηση και να υπογράψουν προσωπική εγγύηση 100.000 ευρώ, να υπογράφουν καθημερινά σε αστυνομικό σταθμό, να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και το όνομα τους να τεθεί στον κατάλογο προσώπων των όποιον απαγορεύεται η έξοδος από τη Δημοκρατία. Επίσης εφόσον αλλάξουν διεύθυνση και τηλέφωνα να τα δηλώσουν στις αρχές.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, το βράδυ στις 10 Απριλίου, σε σημείο παρά το δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, μετά από λογομαχία με άλλα πρόσωπα, ο 20χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο είχαν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις και μετά από πολύωρες έρευνες, το πρωί της επόμενης μέρας εντόπισαν τη σορό του θύματος, κρυμμένη σε κοίτη ποταμού στην περιοχή Χλώρακας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου είχαν συλληφθεί άλλα εννέα πρόσωπα, με την εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον τους να συνεχίζεται.

Οι δυο πρώην καταζητούμενοι, 22 και 25 ετών, φέρονται να είναι τα πρόσωπα που μαχαίρωσαν τον 20χρονο και στη συνέχεια να τον πέταξαν σε καλαμιώνες, ενώ στν συνέχεια είχαν καταφύγει στα κατεχόμενα. Οι υπόλοιποι φέρονται να τους είχαν βοηθήσει, είτε παρασύροντας το θύμα στην περιοχή, είτε απομακρύνοντας τους δράστες από τη σκηνή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top