ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπ. Άμυνας για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης - 'Μόνη της απέσυρε καταγγελία'

Υπ. Άμυνας για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης - 'Μόνη της απέσυρε καταγγελία'

«Μόνη της απέσυρε καταγγελία» λέγει το Υπ. Άμυνας για την καταγγελία Κύπριας εν αποστρατεία υπαξιωματικού  για  σεξουαλική παρενόχλησης στην Εθνική Φρουρά.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» στο Σίγμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερής ανέφερε ότι η εν λόγο υπόθεση είναι γνωστή στο Υπουργείο Άμυνας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η καταγγελία για το 1999 δεν υπάρχει καταγραμμένη γιατί δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία.

Για την δεύτερη περίπτωση το 2010, που κατήγγειλε η Κύπρια εν αποστρατεία υπαξιωματικός, ανέφερε ότι υπήρξε επίσημη καταγγελία   «Διατάχθηκε έρευνα. Η ίδια λέει δημόσια ότι πιέστηκε για να αποσύρει τις καταγγελίες, ωστόσο αυτό που παρατηρώ εγώ μέσα από τον φάκελο είναι ότι από μόνη της απέσυρε την καταγγελία», ανέφερε  ο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

 «Δεν υπήρξαν στοιχεία για την καταγγελία και η ίδια ανέφερε πως είπε ψέματα. Για αυτό έγινε νέα έρευνα για τις αναφορές της αυτές και τιμωρήθηκε. Τιμωρήθηκε πειθαρχικά γιατί με ψευδείς παραστάσεις ήθελε να βλάψει κάποιο άλλο συνάδελφο», συμπλήρωσε ο κ. Πιερή. Ενώ ανέφερε ότι η ίδια  πήγε σε δικαστήριο και ανακάλεσε την ποινή της και διατάχθηκε νέα ανάκριση. «Διερευνήθηκαν όλα τα στοιχεία και δεν αποδείχτηκε. Καμία καταγγελία που έρχεται στο Υπουργείο Άμυνας δεν μένει χωρίς διερεύνηση. Εγώ προσωπικά δεν έχω υπόψη μου κάποια άλλη καταγγελία», είπε ο κος Πιερή.

Όσο για την προσφυγή της Κύπριας εν αποστρατεία υπαξιωματικού στο ΕΔΑΔ ο κ. Πιερή ανέφερε ότι εάν τους ζητηθού ζητήσει στοιχεία θα δώσουν το φάκελο της υπόθεσης. Ωστόσο κλείνοντας ο κ Πιερή είπε πως για το Υπουργείο Άμυνας η υπόθεση έχει κλείσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top