Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου», Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου», Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη (18/02) ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξε ιδρυτής και επί πολλά έτη πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου».

«Με βαθιά λύπη αποχαιρετούμε τον καθηγητή Ιατρικής Θεόφιλο Ρόζενμπερκ. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε ο γιατρός των φτωχών και των αδυνάτων όπου γης. Επί χρόνια πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου δίδαξε με το παράδειγμά του τι θα πει ανθρωπισμός, αλληλεγγύη και αυτοθυσία.

Ανέλαβε ως πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια δύσκολη στιγμή για το Κέντρο και κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την ανάταξη της αξιοπιστίας του και την ανάκτηση της επιχειρησιακής του ετοιμότητας.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.