ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Οι χώροι εστίασης θα μπορούσαν ν'ανοίξουν και σήμερα' - 'Με τρομάζουν τα καρναβάλια'

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Οι χώροι εστίασης θα μπορούσαν ν'ανοίξουν και σήμερα' - 'Με τρομάζουν τα καρναβάλια'

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη με σκοπό την νεότερη ενημέρωση σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της πορείας της πανδημίας στο νησί μας, τις πολυαναμενόμενες χαλαρώσεις αλλά και την ανησυχία που υπάρχει για την κατάσταση στη Λεμεσό.

Ο ίδιος ο καθηγητής μας ανέφερε πως τόσο οι επιδημιολογικοί δείκτες όσο και οι καμπύλες σκιαγραφούν μία σταθερή βελτίωση εξήρωντας το βαθμό θετικότητας (που είναι πολύ κάτω του 4%) όμως εξέφρασε την άποψη πως τα κρούσματα παραμένουν πάνω από 100 ανά 100.000 κατοίκους κάτι που μας κατατάσσει στην 'πορτοκαλί' και όχι στην 'πράσινη' κατηγορία.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Ερωτηθείς για το άνοιγμα της 1ης Μαρτίου ο Δρ Καραγιάννης ήταν αρκετά φειδωλός στις δηλώσεις του καθώς μετά από αλεπάλληλες πιέσεις μας ανέφερε πως λογικό και αναμενόμενο θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων (ακόμη και για όλες τις υπόλοιπες τάξεις ταυτόχρονα) αφού όπως είπε χαρακτηριστικά 'Από τη στιγμή που έχουν ανοίξει τα δημοτικά -στα οποία τα παιδιά δεν φορούν μάσκες- και δεν έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, θεωρώ πως είναι συνετό και φρόνιμο να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις.

Επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία για το άνοιγμα των γυμναστηρίων -ακόμη και κάτω από αυστηρούς περιορισμούς- προσθέτοντας πως τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η Κυβέρνηση και το Υπουργικό, και όχι οι επιδημιολόγοι.

Για το ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από το άνοιγμα των χώρων εστίασης ο Δρ Καραγιάννης παρέθεσε τη δική του ενδιαφέρουσα οπτική γωνία. 'Καφετέριες και εστιατόρια, θα μπορούσαν ν'ανοίξουν ακόμη και σήμερα. Ο λόγος που ακούστηκε η 16η Μαρτίου αφορά την πάροδο των Αποκριών. Με τρομάζουν τα καρναβάλια, με συνωστισμό, μουσική και χορό μπορεί να επέλθει πισωγύρισμα'. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top