ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα σενάρια των χαλαρώσεων - Συνεχίζουν κέρφιου και 8998;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα σενάρια των χαλαρώσεων - Συνεχίζουν κέρφιου και 8998;

Η συνεχής και σταθερή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο συνεχίζει να φουντώνει τα σενάρια περί αποκλιμάκωσης των μέτρων και χαλαρώσεων από την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής αρκετοί είναι οι τομείς που κάνουν 'αγώνα δρόμου' για να κερδίσουν μέτρα στην κούρσα της αποκλιμάκωσης. 

Οι σχολικές αίθουσες ανοίγουν για να υποδεχτούν τους υπόλοιπους μαθητές Λυκείων, ενώ η εξαιρετική εικόνα που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα στις σχολικές μονάδες προκρίνει την επιστροφή και των μαθητών Γυμνασίου ίσως και ταυτόχρονα.

Γυμναστήρια και σχολές χορού δείχνουν 'σιγουράκια' και αναμένεται να ανεβάσουν ρολά από την 1η Μαρτίου, αυτό όμως που απομένει να διαφανεί αφορά την αυστηρότητα των πρωτοκόλλων που θα τα διέπουν. Όσον αφορά κυρίως τα γυμναστήρια, αναμένεται σε πρώτη φάση να λειτουργήσουν για προσωπική άσκηση (personal trainer) ενώ στο προσκήνιο επανήλθε το ζήτημα του προγραμματισμένου ραντεβού.

Στα του πολιτισμού διαμηνύεται πως δε θα ήταν ανέφικτο να γίνουν αρχικά κάποιες εκδηλώσεις (υπό τύπον συναυλίες). Φυσικά αυτό συνεπάγει αποκλειστικά εξωτερικούς χώρους -κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα συνάδει τουλάχιστον σε πρώτη φάση με τα καιρικά φαινόμενα- ενώ θα πρέπει φυσικά να τηρούνται ευλαβικά οι αποστάσεις, οι θεατές να είναι καθήμενοι και να γίνεται με μεγάλη προσοχή η είσοδος και η έξοδος στο χώρο.

Οι πιέσεις των ιδιοκτητών χώρων εστίασης συνεχίζονται με το αρχικό πλαίσιο (της 16ης Μαρτίου) να ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών. Και αυτό διότι όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, μετά από τόσες απώλειες -λόγω πλήρους αναστολής ή μειωμένης λειτουργίας όλο αυτό το διάστημα- επιθυμούν το άνοιγμα κατά την περίοδο των καρναβαλιών κάτι που χρονολογείται μεταξύ 4 και 14 Μαρτίου. 

Η επιστημονική ομάδα πάντως δε φαίνεται να συμφωνεί με την άνωθι άποψη φοβούμενη κυρίως συνωστισμό, χορό και μουσική. Είχαμε τονίσει μάλιστα σε πρόσφατο ρεπορτάζ πως προκρίνεται το άνοιγμα των χώρων εστίασης με πλαφόν αριθμού καθήμενων ατόμων, και χωρίς μουσική.

Αυτό που προκαλεί σύγχυση αφορά την αποστολή μηνυμάτων στο 8998, αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας αφού τυχόν άνοιγμα της εστίασης ενδεχομένως να φέρει από διαφαροποιήσεις μέχρι κατάργηση -τουλάχιστον στα SMS- ενώ το κέρφιου θα πάει σε πιο προχωρημένη ώρα. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top