ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ.Ανδρέου: Δεν υπάρχει σύστημα παρακολούθησης στις διαμαρτυρίες - Η Aστυνομία επεμβαίνει όταν προκαλείται

Χ.Ανδρέου: Δεν υπάρχει σύστημα παρακολούθησης στις διαμαρτυρίες - Η Aστυνομία επεμβαίνει όταν προκαλείται

Αποκαλυπτικός ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας , Χρίστος Ανδρέου , σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ και την εκπομπή "Πρωινό Δρομολόγιο".

Ερωτηθείς ποια η διαφορά της διαμαρτυρίας του Σαββάτου (20/2) απο την προηγούμενη διαμαρτυρία όπου ασκήθηκε αστυνομική βία, ο κ.Χρίστου αρκέστηκε στο να σχολιάσει ότι οι χειρισμοί της Αστυνομίας είναι πάντα ίδιοι,όταν πρόκειται για ειρηνικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. 

Οπως ανέφερε η Αστυνομία έχει διακριτικό ρόλο και το Σάββατο βοήθησε τους πολίτες να κάνουν την διαμαρτυρία τους χωρίς την παρείσφρηση ταραχοποιών που θα δημιουργούσαν πρόβλημα.

Ερωτώμενος ξανα για την διαφορά των δυο διαδηλώσεων αυτές τις δυο βδομάδες, ανέφερε πως η Αστυνομία δεν επεμβαίνει αν δεν υπάρχει πρόκληση απο την άλλη πλευρά. Ερωτηθείς ξανά μετα την δήλωση του "οτι για να επέμβει η αστυνομία τότε λέτε ότι υπήρχε πρόκληση απο διαδηλωτές" ο κ.Χρίστου απάντησε ξανά το ίδιο.

Τέλος και ενώ ερωτήθηκε για το σύστημα παρακολούθησης που θα δει την νομική οδό για την έρευνα για το κατα πόσο υπήρξε αστυνομική βία απο πρόκληση της άλλης πλευράς και απο που δόθηκε μια τέτοια οδηγία, ο κ.Χρίστου σχολίασε πως δεν υπάρχει σύστημα παρακολούθησης των διαδηλώσεων.

Ενα χαρακτηριστικό το οποίο μέχρι στιγμής οι περισσότεροι πίστευαν ότι υπάρχει και ότι η Αστυνομία καταγράφει τις διαδηλώσεις με βίντεο. Οπως διευκρίνησε ο κ.Χρίστου, υπάρχει καταγραφή όχι των επεισοδίων αλλα όλων των οδηγιών, και οτι αυτο το υλικό θα παραδοθεί στην αρμόδια υπηρεσία όταν ζητηθεί για έρευνα ή ως μαρτυρικό υλικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top