ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περίοδος ‘ζυμώσεων’ εν αναμονή ανακοινώσεων

Περίοδος ‘ζυμώσεων’ εν αναμονή ανακοινώσεων

 Εν αναμονή της ανακοίνωσης ημερομηνίας της πενταμερούς διάσκεψης, που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη την τελευταία εβδομάδα Απριλίου, η Ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται σε ρυθμούς προετοιμασιών και ζυμώσεων. Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ομάδας νομικών και συνταγματολόγων στη Λευκωσία.

Την ίδια ώρα ο τ/κ διαπραγματευτής Εργκιούν Ολγκιούν σε μακροσκελή γραπτή δήλωση ανέφερε ότι η ειρήνη, η σταθερότητα και η συνεργασία στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την διασφάλιση "ισότιμου καθεστώτος μεταξύ των δύο πλευρών και με σεβασμό της κυριαρχικής τους ισότητας". 

Θέλω να γνωρίζετε πόσο δεσμευμένοι είμαστε στην Κύπρο και το λαό της", ήταν το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προς το νέο μόνιμο αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του τελευταίου την Δευτέρα. Υπενθυμίζουμε ότι αναμένεται μέσα Μαρτίου η κάθοδος Λουτ για να «επιθεωρήσει» τις δύο πλευρές.

Δεδομένου ότι ο προεκλογικός «πυρετός» ανεβαίνει, τα κόμματα διαφωνούν ακόμα και για το πως θα κλείσουν ραντεβού για να συναντηθούν και να συζητήσουν για το Κυπριακό. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κάλεσε σε συνάντηση τον Άντρο Κυπριανού και ο δεύτερος απάντησε μέσω ανακοίνωσης, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό τέχνασμα του προέδρου του ΔΗΣΥ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top