ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελένη Θεοχάρους: «Οι Τούρκοι διεκδικούν ισότητα δύο κρατών»

Ελένη Θεοχάρους: «Οι Τούρκοι διεκδικούν ισότητα δύο κρατών»

υρ ομαδόν κατά Αβερωφ Νεοφύτου η Ελένη θεοχάρους, πρόεδρος κινήτματος "Αλληλεγγύη" για το κυπριακό και την πολιτική ισότητα στους τουρκοκύπριους. 

Ανακοίνωση Ελένης Θεοχάρους,

"Εμβρόντητοι παρακολουθήσαμε το παραλήρημα του Προέδρου του ΔΗΣΥ κυρίου Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου με στεντόρεια φωνή αφού "ενημέρωσε" τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή, κραύγαζε ότι πρέπει να δώσουμε την πολιτική ισότητα στους τουρκοκύπριους για να μας επιστρέψουν εδάφη και να απαλλαγούμε από τις καταραμένες, όπως είπε, συνθήκες εγγυήσεως.
 
Αγνοεί ο κύριος Αβέρωφ ότι η πολιτική ισότητα δόθηκε στους τουρκοκύπριους,  από το 1989, επισημοποιήθηκε σε πλείστα όσα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στις συμφωνίες Χριστόφια -Ταλάτ και Αναστασιάδη Έρογλου, στο Κραν Μοντανά και επαναλαμβάνεται συνεχώς στις καθημερινές ρητορικές εξάρσεις του κόμματός του και των συνοδοιπόρων τους, αλλά κυρίως του ΑΚΕΛ. Όπου η πολιτική ισότητα είναι εξ ων ουκ άνευ στην λύση ΔΔΟ.
Ξεχνά ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ηγέτης του ΑΚΕΛ πήγαν στα κατεχόμενα και προσέφεραν την πολιτική ισότητα στον Ακιντζί και στους άλλους «κλεπταποδόχους».
 
Προφασίζεται ότι αγνοεί πως τώρα "οι νότιοι" πάνε στην πενταμερή κραυγάζοντας ότι θέλουν ΔΔΟ με πολιτική ισότητα.
 
Ο ρεαλιστής κύριος Αβέρωφ, αποκρύπτει από τον Λαό ότι οι Τούρκοι δεν ζητούν πια πολιτική ισότητα, διότι αυτήν την έχουν κατοχυρώσει.
 
Διεκδικούν κυριαρχική ισότητα δύο ανεξαρτήτων community states. Διεκδικούν την νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής και την αναγνώριση τους με την υπογραφή μας. Και θα τα πάρουν διότι ο Αβέρωφ και οι συνοδοιπόροι του πάνε στην πενταμερή δεσμευμένοι για στρατηγική συμφωνία.
 
Ας μην εμπαίζει τον λαό ότι θα του επιστρέψουν την Μόρφου και το Βαρώσι. Ούτε ίντσα γης δεν θα πάρει. Όσον αφορά τις επάρατες συνθήκες εγγυήσεως οι Τούρκοι ξεκάθαρα δήλωσαν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν κατάργηση τους, ποτέ."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top