ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καραγιάννης: Στα πόσα κρούσματα θα «κλείσουμε» ξανά – Πότε αναμένεται να φύγει το «κέρφιου»

Καραγιάννης: Στα πόσα κρούσματα θα «κλείσουμε» ξανά – Πότε αναμένεται να φύγει το «κέρφιου»

Ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας έγινε στην χθεσινή (02/03), σύσκεψη των επιδημιολόγων μαζί με τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου. Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή μοριακής ιολογίας Δρ. Πέτρο Καραγιάννη για να μας ενημερώσει για την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί αλλά και για τις συζητήσεις που έγιναν χθες.

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται να αυξήθηκε, ωστόσο έχουμε αρκετά μεγάλη πτώση στους θανάτους και στις νοσηλείες, πράγμα που επιτρέπει – για την ώρα – τις προγραμματισμένες χαλαρώσεις.

Το επίκεντρο είναι στραμμένο στις 16 Μαρτίου, όπου αναμένεται το άνοιγμα των χώρων εστίασης και πιθανόν η κατάργηση των SMS. 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κύριου Καραγιάννη στην ιστοσελίδα μας, το επικρατέστερο σενάριο είναι να προχωρήσουμε κανονικά στο άνοιγμα εστιατορίων και καφετεριών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε αν δούμε ένα αριθμό που να υπερβαίνει τα 500 κρούσματα, τότε θα μπει «φρένο» στις χαλαρώσεις.

Τώρα σε ό,τι αφορά τα SMS, όπως σας ενημέρωσε το ThemaOnline σε προηγούμενα δημοσιεύματα, αναμένεται να καταργηθούν, κάτι στο οποίο συμφωνούν και οι επιστήμονες. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δυο εβδομάδες μετά το άνοιγμα της εστίασης, ωστόσο θα διαφοροποιηθεί, πηγαίνοντας στις 23:00 ή στις 00:00.

«Αν φτάσουμε σε επίπεδο να έχουμε 80-100 κρούσματα την ημέρα, τότε θα καταργηθεί εντελώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας.», δήλωσε ο καθηγητής.
Το θετικό της κατάστασης είναι ότι έχουν μειωθεί οι θάνατοι αλλά και οι νοσηλευόμενοι, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους εμβολιασμούς.

Τέλος ο Δρ. Καραγιάννης σχολίασε και τον χθεσινό (02/03), θάνατο που ανακοινώθηκε, καθώς αφορούσε άνδρα 52 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα: «Είναι κρίμα γιατί δεν ήταν μεγάλος σε ηλικία. Ίσως να είχε προβλήματα υγείας και να μην το γνώριζε», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top